Kривокапић прецртао Србе и лидере ДФ-а за чланове владе

Поделите:

Мандатар за састав нове црногорске владе Здравко Kривокапић отписао је лидере Демократског фронта Андрију Мандића, Небојшу Медојевића и Милана Kнежевића из састава свог тима.
Да је одлука о брисању вођа ДФ са списка кандидата за министре и друге функције у власти коначна потврђују најаве подгоричких медија блиских носиоцима трију победничких листа, али и Kривокапићеве последње поруке, из којих је јасно да не рачуна на челнике Нове српске демократије, Покрета за промјене и Демократске народне партије.

– Црну Гору чекају тешки и историјски изазови, које само влада с експертским карактером може превазићи. Ниједна странка из победничке коалиције неће бити искључена из процеса формирања владе. Међутим, инсистирање на појединцима из тих коалиција није интерес грађана и државе – тврди мандатар.

Његову намеру да отпише Мандића, Медојевића и Kнежевића обелоданиле су и подгоричке „Вијести“, тврдећи да је Kривокапић тројцу јасно предочио да не рачуна на њих, уз образложење да је гласачима нове већине обећао да ће понудити парламенту пре свега стручну владу, али и политичку, дефинисану „као антирежимску и проевропску“. Мандатар је, према наводима „Вијести“, лидерима ДФ одао признање на борби против одлазећег режима, али им је објаснио да тимски рад владе какву планира тражи другачији профил личности.

Вође Фронта су, како је пренето, узвратили захтевом да Kривокапић врати мандат за састав нове владе или ће они, у противном, тражити другог мандатара, на шта је носилац листе За будућност Црне Горе узвратио поруком да не види разлог за враћање мандата и да није сагласан с оценом да су лидери ДФ доминантно допринели резултату заједничке изборне листе.

– Ово је брутална лаж и подметачина Друге фамилије – поручио је после објављивања текста у „Вијестима“ председник ДНП Милан Kнежевић, алудирајући на власника медијског концерна Мишка Перовића и његову породицу, која слови за једну од најгбогатијих у Црној Гори. Док Kнежевић тврди да није ни био на састанку и да се са Kривокапићем није видео дуже од 15 дана, Мандић уверава да „неће дозволити да црногорски тајкуни украду народну вољу и састављају владу Црне Горе“.

– Ово што раде Мишко Перовић и група окупљена око друготајкунске породице је неприхватљиво за сваког честитог човека. Перовићу и свој тој тајкунској олоши могу да поручим да им ДФ стоји на путу и да им без велике борбе нећемо дозволити да лажу и пљачкају наш народ – поручује Мандић.

Медојевићев ултиматум
Председник ПзП Небојша Медојевић најавио је да ће размислити да ли ће подржати нову владу уколико коалиција Црно на бело не прихвати компромисно решење о његовој улози у извршној власти.

– Спреман сам да одустанем од позиције министра одбране ако колеге из ЦНБ или њихови власници прихвате да добијем позицију потпредседника владе за реформску транзицију и координацију борбе против организованог криминала и корупције. Да поделимо тај портфељ, па да власници „Вијести“ добију Министарство одбране, а ПзП место које је тражио – поручио је Медојевић.

vesti-online

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here