Крпена лопта и дрвени штапови који су коштали 3 милиона динара?!

Поделите:

Мариника Чобану Тепић на Банатским шорама-чобанској игри са једном крпеном лоптом и пар дрвених штапова узела 3 милиона динара.

Док је била покрајинска секретарка за спорт и омладину, Мариника Тепић је сменила Дарка Парежанина са места председника Спортског савеза Војводине, разлог за смену је по тврдњи Парежанина МОБИНГ И МАЛВЕРЗАЦИЈЕ.

Парежанин, који је у секретаријату био задужен на вођењу финансијских извештаја, каже да је дуго против њега у Секретаријату вођена кампања због, како је рекао, његових сазнања о финансијским малверзацијама које се догађају у ресору под вођством Маринике Тепић.

Парежанин наводи да је кампању против њега почела још 2012. године Лига социјалдемократа Војводине – странка у којој је тада била Тепићева.

„Вршили су притисак на мене да се не кандидујем поново за председника Савеза, иако сам га довео у стабилну финансијску ситуацију. Супротстављање је почело када сам установио шта се догађа, на шта сам указао и партијском шефу секретарке. Двадесет сати касније, Мариника Тепић незаконито покреће дисциплински поступак против мене, без икаквих доказа“, каже Парежанин.

Он додаје да се поступак окончао његовим отказом, као и кривичном пријавом коју је секретарка поднела 5. марта 2015. „Моје радно место се укида, а на њега долази нова помоћница за правна питања. Прво су тврдили да губим посао због укидања радног места, а касније су тврдили да нисам стручан. Притом моја диплома економисте стоји у канцеларији у Секретаријату, просто не знам како то нико није приметио“, каже Парежанин и додаје да већ дуго траје мобинг који може да угрози не само његову позицију у Савезу, већ и његову породицу.

Парежанин је навео да је он „нежељени проблем и сведок финансијских намештања и доделе средстава“, по којима је за организовање Светског првенства у банатским шорама одвојено преко два милиона динара, а финансирање фудбалских клубова у Војводини спроводи се директним путем, без икаквог укључивања локалних самоуправа.

О томе како се Мариника Тепић еx Чобану залетела, најбоље говори чињеница да је пре извесног времена дотична страћила чак три милиона динара на ординарне будалаштине, односно, милион динара за промоцију једне традиционалне спортске игре код Банаћана, такозваних „банатских шора“ у Румунији и још два милиона за организацију њиховог светског првенства.

Наравно, успут су заборавили да финансирање шора уопште није могуће према Закону о спорту! Осим тога, нико нормалан појма нема нити о чему се ради, а још мање да некаква пастирска игра иког нормалног уопште занима!

„Млади таленти добијају по 50-60 хиљада динара, а шоре 2,5 милиона. Неко жели да унапред затвори могућност утицаја људи који су видели финансијске документе и знају за незаконит рад. Банатске шоре, на пример, нису ни уврштене међу спорт од националног значаја, а ФK ‘Динамо 1945’ из Панчева и ФK ‘Слога’ из Темерина добили су паре за санацију без икаквог учешћа општине“, каже Парежанин.

Тепићева је након што је тужила Парежинана изјавила да су банатске шоре регистроване као „традиционалан спорт и препозната грана у Србији од посебног интереса за Србију“, те да су слични износи за банатске шоре издвајани и протеклих година.

Исход овог сукоба са Мариником је отказ за Парежанина након 14 година рада у Покрајинском секретаријату за спорт и омладину.

Нови центар

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here