Кустурица после саобраћајке: Бахати путари ме умало коштали главе, иде тужба!

Поделите:

Осећам се тако да сам већ наставио да радим, поручио је прослављени редитељ

Редитељ Емир Kустурица изјавио је да ће његови адвокати “предузети нешто” поводом лоше сигнализације на Ибарској магистрали која је, како каже, могла њега и његовог возача да кошта главе

Kустурица и његов возач имали су удес синоћ ко 23 часа, на путу Љиг – Београд, у којој је он прошао без тежих повреда, а његова основна замерка је то што улазак у “лакат” кривину није обележен на адекватан начин

– Мој возач је повређен и хаспитализован, ја сам угруван и осећам се тако да сам већ наставио да радим – навео је Kустурица.

Не зна, казао је, како се осећају стручњаци који су извели такав грађевински “”подухват” на Ибарској магистрали.

– То што су урадили у најмању руку је бахато, нестручно и погубно, јер саобраћајном сигнализацијом, новоуспостављену ”лакат” кривину најавили су знаком који се налази у самој кривини – рекао је Kустурица, преноси портал “Искра“.

То је, према речима славног редитеља, требало сигнализирати бар 200 метара пре измењене трасе пута, а не на самом почетку измењене трасе.

– Моји адвокати ће предузети нешто, не само да би се санкционисала нестручност која је мог возача и мене могла коштати главе, него ће, надам се, отклонити несхватљиве пропусте и спречити могуће нове несреће – додао је он.

Несрећа се, иначе, догодила на деоници пута Љиг – Београд, у близини градилишта надвожњака Kоридора 11.

Возило марке “мерцедес”, којим је управљао Вићентије Савић из Ужица, један од најтрофејнијих возача аутоспорта Србије и бивше Југославије, излетело је из кривине, двадесетак метара се кретало подлогом од насутог камена и земље, да би, након неколико метара “лета” кроз ваздух, ударило директно у земљани бедем, пише “Искра”.

Путари на месту несреће, пак, тврде да је сигнализација прописно постављена и да саобраћајна полиција није имала примедби.

Вићентије Савић данас је превежен у ужичку болницу, где ће наставити лечење, а Емир Kустурица је око поднева “наставио радни дан” и већ сутра путује у Москву.

 

 

Телеграф.Тањуг

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here