ЛАЗАНСКИ: „Ево ко је Ник Дучић, нови командант Бондстила

Поделите:

Војно политички коментатор „Политике“ Мирослав Лазански каже да именовање Ник Дучића, Американца српског порекла, „неће донети ништа“ бољу ситуацију по Србе.

– Ник Дучић је амерички грађанин, амерички официр и заступа оно што команда америчких снага њему наређује и то извршава. То што је он пореклом Србин нема апсолутно никакве везе са његовим понашањем на терену, нити ће он своје понашање прилагодити томе – каже Лазански.

Коментаришући Дучићеву каријеру, Лазански оцењује да је реч о стандардној каријери официра у америчким оружаним снагама.

– Они који мисле да је то што је он српског порекла нека предност Срба на Косову или предност нама у Београду су наивни. Амерички официри су, пре свега, амерички официри и никакве везе нема којег су они порекла. Уосталом, 1999. године у Јадрану су били амерички амфибијски бродови. Командант маринаца, маринске јединице која је била на десантном носачу хеликоптера, био је пуковник Карамарковић – Србин. Али то нема благе везе за неким нашим хипотетичким очекивањима. Ми се сви радујемо кад је неко нашег порекла…. Заборавите те илузије – каже Лазански.

Он подсећа да има још примера из Србије да је неки високи западни војни званичник био српског порекла.

– Имали сте помоћника војног изасланика Америке у Амбасади САД, исто Србина – и он се понашао као и сваки други Американац. Морамо бити свесни да су амерички официри српског порекла, пре свега то – Американци! Свог порекла се можда присете понекад, у сну. У реалном животу, у активностима које обављају професионално, то нема никакве везе. Ако гледамо историјат уназад педесетак година, видећете Србе – америчке официре – на разним функцијама, који нису показивали апсолутно никакву врсту наклоности према Југославији или Србији – каже Лазански за Спутњик.

 

 Спутњик
Поделите:

9 Коментари

 1. Pokzaivali bi oni da je Srbija u NATOu. Lojalnost ovakvoj srbiji miroslava lazanskog niko nece osecati a kamoli pokazati. Smesno je o ovome i govoriti. Da neko kome je amerika dala sve u Zivotu dodje i rizikuje to sve zbog Milosevicevih udbaskih medija i propagande koja i danas vlada

 2. svi srbi vode poreklo od Scordiska a papa ih je prekrstio u Slavene….
  Slave—prevedeno znači rob….
  kao što znate Scordisc je starorimski naziv za Šarplaninu pa zaključite sami kakve su namere bile zapadnjaka..
  dobro je da je ovaj naš srbin došao na mesto odakle potiču svi Scordisci šarplaninci…..
  možda mu iz dupeta dođe u glavu kako se porobljavaju divlja plemena????
  naravno svako pleme kao i indijanci po americi se porobljava onog trenutka kad se sami od sebe podele a srbi su izvanredan primer podatnosti podelama..
  nešto slično Meskalero Apačima narodu oblaka..
  ne zovu srbe džaba nebeski narod..
  na najmanji lahor vetra oblak se rasprši i podeli na sve četri strane nebeske kape.

 3. Мајка Фра Филиповића-Мајсторовића познатог кољача из Јасеновца је била Српкиња.
  Вечина усташа су пореклом православни Срби конвертити.
  Увек је био гори Потурица од Турчина, Јаничари и Потурице су Срби конвертити.
  Па и славне крваве комуњаре Милован Ђилас, Слободан Пенезић Крцун, Александар Ранковић су Срби конверити.
  Прочитајте књигу Џелат, Слободана Гавриловића, обратите пажњу на губитак вере у православног Христа и прихватање новог кумунистичког Бога.
  Генерал Дучић је обичан конвертит протестант, и он је за нас опаснији од Американаца коленовића.
  Зато је и послат на Свето Српско Косово и Метохију.

  • 100% тачно! Ваља и отворено рећи: исто важи и за комунисте (не само оне горе поменуте) – то је комуноусташка ујдурма која је у Краљевини изазвала грађански рат. А ТитА, са преваренима и пацовима (99% Србима), лешинарио по величанственој победи Црвене армије… И нашао другог лешинара, Черчила, да га подржи речима (УК политичарима) “Шта вас брига (што ће у Југи бити комунисти – је л’ћете ви да живите тамо?)”.

  • Hm,hmm..dobar amerikana,koljac iz Iraka” pravi cetnik”..kukavice,dezerteri,pobegli naravno zbog svog klanja,od ruke pravde…on je mlad ” ali dobro odgojen”..za ponovo bombardovanje Srbije,ali i za buduci,opet,nestana “Atlantske brigade” na Kosmetu !

 4. klanje ste pravili vi a predjasnji tekst je dokazao kakav smo nivo i hrabrost mi imali. Brajko da smo mi dobili 15% oruzja od kapitalurijacih Italijana koje su vama englezi dali, od vas ne bi ostao kamen na kamenu. Ubice jedne najvece, otkucava i vama djub.e komunisticko.

 5. Да је тај Дучић Шћиптар а они на нашем месту, тај се не би понашао као Американац већ као Шћип’тар.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here