Лажне цинкароше презиру и њихове газде!

Поделите:

Наука још није  дефинитивно доказала шта је старије: цинкарење или проституција? И једно и друго су слична занимања и у себи имају дубоку генетску аномалију…Просто, као да је у питању неки мали „отпадак“ људског рода!

Данас је цинакрење постала карактерна особина људи посебног соја: оних који своје недостатке и мане покушавају да надоместе оговарањем других, оних који су бољи и квалитетнији. У широкој лепези форми оговарања, блаћења и ниподоштавања, у нашој земљи, убедљиво  на првом месту су политичка цинкарења! Али коме? И против кога?

Најсвежији пример цинкарења и то лажног,  опет је јавно показао онај мали „државни гмизавац“ Саша Јанковић. Kад није успео да убеди народ да гласа за њега, окренуо се човек својим меценама и њима потура „кукавичје јаје“  са причом коју ни мала деца не би прогутала: политички  аналфабета јавно тражи да се за, сада већ чувено, паљење  америчке  амбасаде у Београду саслуша и Александар Вучић!?  Јасно алудирајући  на његову улогу у свему томе… Kо вели, кад не могу да га победим у Србији, хајде да га опањкам напољу, код мојих…

Значи, већ га је оцинкарио напољу и само сада посредством „курира“ ту причу пласира у Србији. Јер, каква би то била лаж напољу, ако је не би пласирао и у својој земљи. Ако ни због чега другога, мора то да уради због својих газда гузоња: да покаже петљу коју иначе никада није имао…

И тако, док је већина Србије на митинзима јавно и мирно демонстрирала,  показујући да „ има ону ствар међу ногама“,  појединци су на другом крају града, из страха држали  за руку „свога дипломату“, а богами, неки су изгледа  „ држали у рукама и ону ствар“?!  Разлика је јасна и очигледна.Одавно је повучена линија између добра и зла, између поштених и непоштених, добронамерних и злобних!!!

И њу разумеју, ако не сви, онда бар велика већина грађана Србије. Али, не разумеју је само оне мале, досадне  подгузне муве, кад измиле испод ознојених  задњица својих  гузоња и по задатку почну да гамижу напоље…

Нема сумње, Јанковић се придружио плејади српских политичких цинкароша. Траје то дуго. Још од времена Милошевића! Ако је то тада имало и неког смисла ( а цинакрење никада не може имати смисла?!),  каквог је смисла тек  имало међу 18 лидера ДОС-а? Питао је аутор ових редова једног од виђенијих досоваца, који је и поред сталних магли, добро видео ствари, зашто су пропали, зашто нису успели да изазову макар поштовање тог свог Запада?

-Па, зато што је свако од лидера ДОС-а ишао напоље, цинкарио и оговарао своје колеге – мирно, али са много сете ми је одговорио.

И заиста, сетите се само шта је Американцима о колегама причао Момчило Перишић, потпредседник српске владе у време Ђинђића? Све је то сачувано на тракама Томићевих обавештајаца. У то се лично уверио у кабинету председника Kоштунице и премијер Зоран Ђинђић. Ни други нису били бољи. Веља илић је био у страху да га  тајно прате и прислушкују, па је због тога јавно на Председништву ДОС-а  грубо прозвао Ђинђића и  министра Михајловића…

Kако су ардили досовци, тако сунаставили и њихови најближи политички наследници:

У Америци и Енглеској посебно је био активан Вук Јеремић ( исфрустрирани и недоречени политичар без икаквог упоришта у народу)  у пљувању власти у Србији и Вучића лично. Напољу не бира речи у цинкарењу и данас. И данас се служи неистинама као и раније. Активности је почео „  са Енглезима“, потом наставио „са Америма“. Памте га и по томе,како је луњао по Вашингтону без занимања, циља  и икаквог утицаја у време победе Џорџа Буша млађег, пре више од 10 година…

Јеремићев први мецена у Србији, Борис Тадић још не верује да га је народ скинуо са престола и слогана  „ Борис бог у Србији“!  Зато сваку прилику напољу користи за оговарања Вучића и режима у Србији. Јасно је колико су његова виђења нереална, да не кажемо сасвим ирационална?!

Са Јанковићем, Јеремићем, Тадићем круг српских политичких губитника – оговарача и лажних цинкароша се не затвара. Има ту и других, који можда и нису вредни спомена. И не спомињемо их. А, ускоро неће ни њихови. Зашто?  Ускоро ће  на политичко ђубриште.

За све њих једно је сигурно: ако ништа ускоро не ураде, на побољшању личног рејтинга – а неће, више им никаква лажна цинкарења неће помоћи. Нико не воли губитнике. Посебно не они који те губитке дебело плаћају..

Kоментар Ембарго

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here