ЛЕТЕЛО ПЕРЈЕ У БУНДЕСТАГУ: Госпођо Меркел због вас се жене и девојчице плаше да изађу на улицу!

Поделите:

Жене и девојчице се боје да изађу на улицу због страха од напада, рекла је лидер посланичке групе АфД Алис Веидел у присуству Ангеле Меркел. Представница опозиције отужила је канцеларку за погубну мигрантску политику.

„Сваке године се троши новац за борбу против деснице…а жене и девојчице се више не усуђују да изађу на улицу јер се боје напада од такозваних тражиоца азила“ рекла је Веидел.

Kанцеларка Меркел је приликом свог одговора на насиље над женама била упадљиво хладнокрва, порицала је одговорност и стала у одбрану своје миграциона политике избегавајући одговорност Немачке владе и наводећи да се ради о интернационлном проблему „Морамо да решимо миграцију интернационално. Ни једна земља то не може да уради сама“.

Вођа Немачке хришћанско-демократске уније Ангела Меркел влада земљом пуних 13 година, а уколико јој се овај мандат заврши биће на власти укупно 16 година. Многи критикују ауторитарне политике Меркелове, која под контролом држи практично све релевантне медије, а од пре две године њен режим активно подржава цензуру интернета под изговором „говора мржње“.

Меркелова је најавила да ће Немачка потписати нови пакт УН о могрантима у Маракешу, сам документ изазвао је поделе на светском плану а до сада су га одбиле Аустрија, Мађарска, Пољска, САД и Израел.

У светлу епидемије мигрантског насиља, рејтинг Ангеле Меркел је протеклих месеци драстично пао док је опозициони АфД који се залаже против чланства у унији забележио тенденцију раста.

Извор: Дневна Газета/Глас Европе

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here