Либерални медији о наводном уједињењу “екстремне деснице”

Поделите:

Ултрадесничари, антиваксери, антимигранти, борци против ЛГБТ, 5Г мреже и осталих пошасти глобализма, као и други екстремисти задужени за насилно изазивање инцидената, ускоро треба да се уједине у један савез, и то под палицом режимског најамника Мише Вацића, сазнаје Герила.

Наиме, на око политички маргиналци оличени у организацијама попут Српске деснице, Левијатана, Заветника и осталих, кроз своја појединачна деловања нису успели да драстичније уздрмају политичку сцену. Зато су, како сазнајемо, добили налог да се уједине под једном капом, а “част” да тај план спроведе у дело припала је лидеру Српске деснице Миши Вацћу.

Вацић, који је својевремено “тренирао” у Владиној Kанцеларији за Kосово и Метохију, ужурбано ради на реализацији повереног му задатка, па је последњих дана обавио серију састанака по београдским ресторанима. Виђен је како преговара са Павлом Бихалијем из Левијатана, лидером Заветника Стефаном Стаменковским, али и са Сашом Мирковићем који је водио коалицију од 15 покрета под називом “Чувари Србије 1244”.

Будућу тесну сарадњу ови покрети већ су испробали током недавних догађаја који су узбуркали јавност – насилно ометање фестивала “Мирдита, добар дан”, хулигански упад на изложбу стрипова, “чишћење” миграната. Тако је Вацић на протест против Мирдите дошао са Владимиром Стојковићем, супругом антивакцинашке перјанице Јоване Стојковић, и лидером Левијатана Павлом Бихалијем, и то у пратњи 50-ак активиста сва три покрета. Kако је стигао, тако је искористио присуство камера да се изгрли и изљуби са Милицом “Заветницом” Ђурђевић. Све то била је медијска припрема за објаву уједињења које треба ускоро да се деси.

Kако сазнајемо, један од главних Вацићевих сарадника у реализацији плана уједињења ултрадесничара, јесте Саша Мирковић, некадашњи естрадни менаџер и бивши председник Општине Зајечар, који је осуђен због злоупотребе 14 милиона динара општинских пара и прошле године послат на једногодишњу робију.

Мирковић очигледно није одслужио целу годину затворске казну, те се “повампирио” у политичком животу Србије, али са другачијим опредељењем – од некадашњег наводног опозиционара, постао је промотер актуелног режима. Kако је Герили речено из извора блиских Мирковићевом окружењу, овом бившем робијашу власт је дала новац за оснивање телевизије, али и налог да буде лојалан и извршава задатке, осим уколико неће поново у затвор.

Да великом количином новца располаже и Миша Вацић није тајна, па мањим десничарским групама обећава “сигурно финансирање активности”. А Мирковић, који и даље има утицај у том спектру активиста будући да је водио коалицију од 15 групација, треба да му послужи за лобирање и довођење свих десничара под његову контролу.

Саговорници Гериле тврде да управо уједињењем екстремних десничара под палицом Мише Вацића, режимски пројекат производње “новог страшила” улази у завршну фазу. Јачањем такве контролисане деснице, Александар Вучић добија нову алатку коју користи сходно унутрашњим и спољнополитичким изазовима. Они треба да му послуже за намерно дизање тензија и конфликата, пред којима он наступа као миротворац и фактор стабилности. Отприлике као што је и Вучићев политички отац Војислав Шешељ служио Слободану Милошевићу. И све то на таласу јачања десничарских и лажно патриотских сентимената у јавној сфери и када је опозиција због бојкота почишћена из парламента, ослабљена и маргинализивана у јавном животу.

Герила

Поделите:

1 коментар

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here