Либерашка демократија на делу: Како су у Немачкој дисквалификовали 2/3 АФД-ових канидата због “техничких неисправности”

Поделите:

Изборна комисија немачке савезне државе Саске дисквалификовала је две трећине кандидата које је АфД пријавио за овогодишње регионалне изборе, образлажући своју одлуку техничким неисправностима.

Само два месеца пре регионалних избора изборна комисија одлучила је допустити пријаву само 18 од 61 кандидата странке АфД, која се у тој регији намерава борити за водећу позицију на изборима.

Kао разлог за ову одлуку наводи се бизарно објашњење да је странка одржала два различита конгреса на којима је одабрала листу кандидата за изборе, притом користећи два различита метода одабира. Kомисија је стога одлучила признати само кандидате изабране на првом конгресу, њих 18.

Ова одлука је велик ударац АфД-у који је на овим изборима намеравао освојити 30 од 120 места у регионалном парламенту. Kако сада ствари стоје, ако АфД и освоји толико мандата, неће имати довољно пријављених кандидата да попуни та места.

Секретар АфД-а у Саској Jörg Urban рекао је да се ради о завери естаблишмента против најјачег политичког опонента у савезној држави Саској. АфД ће се моћи жалити на одлуку комисије, али тек након што избори већ прођу.

Упркос томе што АфД последњих година остварује све боље резултате од избора до избора, а самим тим има и већу подршку народа, те што је у савезном парламенту једина озбиљна опозиција, власт на све начине покушава странку онемогућити да оствари значајније изборне успехе. Многи представници и чланови странке стављени су под надзор обавештајних служби и полиције, док су исти често мете агресивних напада левичарских екстремиста.

 

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here