Линта: Хрватска обележава Олују понављајући исте приче

Поделите:

Председник Савеза Срба из региона Миодраг Линта изјавио је данас да ће Хрватска и ове године обележити годишњицу „Олује” понављајући исте приче да је та акција била оправдана, брилиљантна и ослободилачка.

Он је на ТВ Пинк рекао Хрватска ни ове године неће да „спусти лопту”, него ће хрватски званичници опет отићи у Книн где ће понављати те приче, а разлика ће бити само у томе што Марко Перковић Томпсон „неће усташке песме певати у Книну него у Слуњу”.

„Шта очекивати и о каквом спуштању лопте говорити када хрватска председница и даље стоји на ставу да је Марко Перковић Томпсон њен омиљени певач, и да она пушта песме својој деци”, каже Линта и наводи да Томпсон несметано пева о трошку државе о клању Срба.

Да је, наводи, обрнута ситуација и да у Србији постоји, а срећом не постоји, певач који пева о клању Хрвата, Бошњака и Албанца и да га плаћа Влада Србије да одржи концерт у Београду или Новом Саду верујем да би ЕУ истога трена увела санкције, а Европски парламент донео резолуцију да су Србија и српски народ симбол фашизма.

Линта каже да 22 године од заврштка рата у Хрватској нема спремности да се казне они који су чинили злочине против Срба, те да нажалост иако се Хрватска обавезала уговором о приступању ЕУ новембра 2011. да ће процесуирати све ратне злочине пуних пет година на том плану се није десило ништа.

Кључни проблем, сматра Линта, јесте тужна чињеница да међународна зајендица, пре свега западне силе и даље воде политику двоструких стандарда према западном Балкану и за тај део међународне заједнице Срби су главни кривци, агресори и злочинци, а Хрвати, Бошњаци и Албанци су тобоже жртве које су водиле некакве ослободилачке ратове.

Наводи и да у Загребу и у Сарајеву постоје двоструки стандарди у суђењима за ратне злочине, те да је њихово правосуђе је далеко строже за Србе, а далеко блаже за Хрвате и Бошњаке.

Изразио је незадовољство радом претходног српског тужиоца за ратне злочине Владимира Вукчевића јер, каже, није довољно пажње поклањано процесуирању ратних злочина против српских цивила и заробљеника.

Линта наводи да се нада да ће нови тужилац Снежана Станојковић имати један принципијелнији став, те да би у случају ако тужилаштва БиХ и Хрватске неће да процесуирају злочине против Срба, српско тужилаштво требало само да покрене истраге, да подигне оптужнице и у крањем случају распише потернице против свих оних за које постоје докази да су учинили злочине против Срба и српских цивила и заробљеника.

„Наш став је веома јасан, свако ко је чинио ратне злоцицне без обзира којој нацији припада мора да буде кажњен”, закључио је Линта.  (Танјуг)

Политика
Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here