Линта: Правосуђе БиХ пристрасно у корист бошњачке стране

Поделите:

Председник Савеза Срба из региона Миодраг Линта оцењује да рад Тужилаштва и Суда БиХ није допринео успостављању правде већ је био пристрасан у корист бошњачке стране.

“Одлуке суда БиХ су пример селективне правде и игнорисања српских жртава с циљем да се наметне став да су само Срби криви за злочине”, оценио је Линта.

Томе у прилог говори чињеница да бројни злочини над Србима још увек нису процесуирани у Сарајеву, у 13 западнокрајишких општина, средњем Подрињу, Босанској Посавини, Тузли, средњој Босни, западној Херцеговини…

“Јасно је да су Тужулаштво и Суд БиХ својим непрофесионалним радом од свог оснивања постали извор сталних тензија и додатне дестабилизације политичких прилика у БиХ”, навео је Линта.

Линта истиче да је оснивање Суда и Тужилаштва БиХ било у супротности са Дејтонским споразумом зато што Устав БиХ (Анекс 4) не предвиђа постојање централних правосудних органа и одређује да правосуђе остане у искључивој надлежности ентитета.

Тиме је дошло до урушавања Дејтонског споразума с циљем даљег слабљења Републике Српске и њеног постепеног утапања у централизовану БиХ, сматра Линта.

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here