Linta: Škoro je otvoreni ustaša

Podelite:

Predsednik Odbora Skupštine Srbije za dijasporu i Srbe u regionu Srbije Miodrag Linta ocenio je danas da je nezavisni kandidat za predsednika Hrvatske Miroslav Škoro otvoreni ustaša i jedan od predvodnika ustaških snaga u toj zemlji.

„Škoro otvoreno veliča ustaški pozdrav ‘Za dom spremni’ i iskreno i ponosno kaže da se pod navedenim pozdravom borio njegov pradeda u NDH, ali i njegov venčani kum za današnju Hrvatsku 1991. godine. Navedena izjava Škore je jedan u mnoštvu dokaza da se današnja Hrvatska gradi na temeljima i principima genocidne NDH”, naveo je Linta.

U saopštenju za javnost, on je istakao da je „Tuđmanova Hrvatska, kao i NDH, nastala kao rezultat planskog zločina i etničkog čišćenja srpskog naroda iz hrvatskih gradova i sa krajiškog područja”.

„Borba za stvaranje etnički čiste Velike Hrvatske vođena je pod lažnom i licemernom optužbom odbrane od tzv. velikosrpske agresije. Takođe, Škoro najdublje vređa stotine hiljada žrtava (ustaškog logora) Jasenovca jer, kao i hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović, traži da se prekopa najveća fabrika smrti na Balkanu u Drugom svetskom ratu”, naveo je Linta.

Linta je ponovo zatražio od Ministarstva spoljnih poslova da uradi sveobuhvatni izveštaj o rehabilitaciji ustaštva i brojnim primerima mržnje i nasilja nad Srbima u Hrvatskoj i da ga pošalje na sve međunarodne adrese.

„Apsolutno je jasno i očigledno da današnja proustaška Hrvatska sve više postaje faktor nestabilnosti i prijetnja miru”, zaključio je Linta, prenosi Tanjug.

Podelite:

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here