Линта: Усташтво нормална појава у Хрватској

Поделите:

Председник Савеза Срба из региона реаоговао на графите на споменицима палим борцима антифашистичке борбе у Загребу.
Председник Савеза Срба из региона Миодраг Линта саопштио је данас да је исписивање НДХ са усташким симболима на споменицима палим борцима антифашистичке борбе у Загребу, “само један у низу доказа да је величање усташтва постало нормална појава у Хрватској”.
“Стална употреба усташких симбола од 1990. године до данас, које су подстицале или прећутно одобравале све хрватске власти, довеле су до тога да већина Хрвата сматра да су то патриотски симболи”, истакао је Линта у саопштењу.
Негирање злочина геноцида над Србима, Јеврејима и Ромима, као и негирање да је Јасеновац био логор смрти, констатује Линта, постало је опште место у хрватском друштву.

“За хрватске бранитеље и већину Хрвата злочиначки поздрав „За дом спремни“ је чист као суза и тобоже нема никакве везе са усташким поздравом под којим је убијено стотине хиљада Срба”, каже председник Савеза Срба из региона.
Линта сматра да су идеје усташтва постале доминатне у хрватском друштву јер су комунистичке власти након Другог светског рата спречиле процес денацификације кроз који је требало да прођу попут немачког народа.

Спомен обележје палим борцима антифашистичке борбе у Аџијиној улици у Загребу освануло је јуче ишарано плавим спрејом, а преко имена бораца исписано је НДХ с усташким симболима, пренео је портал Индеx.

Дан раније исто се догодило и са тек враћеном бистом народног хероја Иве Лоле Рибара у једном од загребачких паркова.

Поделите:

2 Коментари

  1. Postoje SLUZBE i u HR i u SRB i u BiH, koje rade na odrzavanju mrznje izmedju naroda. Kad god je pisao ili govorio o Hrvatskoj, ovaj LINTA je uvek nesto o Ustasama i zlocinima i nikad nijedno slovo o normalnim danasnjim Hrvatima koji zive isti mukotrpni svakodnevni zivot kao i mi u Srbiji i u BiH.

    Time on sistematski zagorcava zivot Srbima koji su ostali u Hrvatskoj i onemogucava povratak Srba u Hrvatsku.

  2. Hm,hmm…pored vlade RSK,u izgonu,Linta je od nekud izronio…mnogima odgovara,status kvo..jer,moglo bi da se desi,ajd sad onaj sto je drpio fabriku cepova iz Belog Manastira i prodao Bugarima,da je vrati tamo odakle je ukrao.primera ima svuda,od cepare,preko bolnicke ooreme pa na dalje…

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here