Љубав Црне Горе и Албаније из мржње према Србији

Поделите:

Ђукановић и Мета нису саопштили јавности своје ставове о том прогону косметских Црногораца

Предсједници Црне Горе и Албаније Мило Ђукановић и Иљир Мета славодобитно су поручили како односи двије државе могу бити примјер у региону, али су искористили прилику и да пошаљу поруку Србији да епилог дијалога између Београда и Приштине „мора резултирати рјешењем које неће угрозити стабилност региона“.

Није први пут да се Подгорица и Тирана имају подударне ставове, а неки од љих су признање лажне државе Косово, гласање за улазак Приштине у Интерпол и УНЕСКО, санкције Русији

Зато се слободно може рећи да се ради о љубави Црне Горе и Албаније из мржње према Србији.

О повезаности тренутних власти Црне Горе и Албаније указује и чињеница да је уочи посјете Мете наложено истицање албанских застава широм Подгорице.

Vojin Grubac, Crna Gora
Војин Грубач

Политички аналитичар Војин Грубач казао је за портал ИН4С да је истицање албанских застава по Подгорици, уочи доласка Мете, представља акт јавног унижења православног народа Црне Горе, и саме државе, која све мање постоји.

Јер, не тако давно, под тим заставама, и уз подршку званичне Тиране, са Космета је протјерано преко 28000 Црногораца, којим су спаљене куће, а имовина попљачкана. Ђукановић и Мета нису саопштили јавности своје ставове о том прогону косметских Црногораца, јер је то једина права тема, која се не може заобићи, већ су се понашали као да се тако нешто није уопште ни десило, казао је Грубач.

Како је навео, Ђукановићеве позиције током разговора с Метом су биле јако слабе, јер Мета има иза себе Албанце, и у Албанији и у Црној Гори, а иза Ђукановића не стоје православни Срби и Црногорци у Црној Гори, већ се он опире на силу државног апарата, што је недовољно.

Ђукановић се труди да не види раст интезитета албанских политичких провокација у Црној Гори, из страха, из немоћи, јер нема чиме да се супротстави албанским територијалним аспирацијама, па и према Црној Гори. Зато се овај сусрет може третирати као фарса, казао је Грубач.

ИН4С

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here