ЉУДИ, ПОТУРИЛИ СУ МИ 4 ТОНЕ МАРИХУАНЕ! Невероватна одбрана СРПСKОГ KРАЉА ОРГАНСKЕ ХРАНЕ

Поделите:

 

 

Поред Kолувије, ухапшено је још осам његових радника са плантаже и свима је по захтеву Тужилаштва за организовани криминал одређен притвор до 30 дана

Предраг Kолувија полицајцима после хапшења рекао да је он на својој фарми садио само индустријску конопљу, а да му је марихуана подметнута.

Гајио сам индустријску конопљу, а не марихуану! Ја сам угледни пољопривредни произвођач и немам појма откуд четири тоне индустријске конопље на мојој фарми “Јовањица” у Старој Пазови. То или је случајно тамо никло или ми је неко потурио, правдао се приликом хапшења Предраг Kолувија (39), такозвани краљ органске хране – пише Информер.

Блинкери и значка

Kолувија је, наиме, пре пет година отворио пољопривредно предузеће “Јовањицу” и убрзо постао један од највећих произвођача органске хране у Србији. Да се у његовим огромним пластеницима налази велика плантажа марихуане отркивено је сасвим случајно 14. новембра, после рутинске саобраћајне контроле, јер је користио “ауди А8” са полицијским блинкерима, што је забрањено, а полицајцима је том приликом показао и лажну полицијску значку!

– Због тога је и преконтролисано његово пољопривредно имање, где су инспектори остали у шоку кад су видели непрегледне саднице индијске конопље, познатије под називом марихуана. Kолувија је почео да убеђује инспекторе да је то заправо индустријска конопља, коју је посадио још у јануару и да има уредне дозволе да је гаји. Правдао се да је он угледни пољопривредни произвођач и бизнисмен и да није нарко-дилер – каже наш извор.

Према његовим речима, разлика између индустријске и индијске конопље је заправо у количини психоактивне супстанце ТХЦ која се налази у тим биљкама. У индустријској конопљи ниво ТХЦ-а је испод 0,3 одсто, што је максимална дозвољена граница, док је у индијској конопљи износ ТХЦ-а значајно већи.

– Kолувија је инспекторима објашњавао да има фарме и у земљама у окружењу, где гаји марихуану у медицинске сврхе, што је у тим државама легално. Тврдио је и да није могао да зна ако је на његовим плантажама у Србији можда случајно никла и понека инидијска конопља, уместо индустријске – рекао је наш саговорник.

Међутим, каже он, количина марихуане која је пронађена на плантажама у Старој Пазови толико је велика да је Kолувија морао да зна шта тамо расте.
– Инспектори и форензичари су данима пописивали сваку биљку, и свака је послата на вештачење у Национални криминалистичко-технички центар, где је недвосмислено утврђено да је у пластеницима била чак 65.581 стабљика марихуане! Просто је немогуће да ни Kолувија ни његови радници нису схватили да све то није индустријска конопља, већ марихуана. Друга ствар, у магацинима те фирме нађено је још 649,4 килограма осушене марихуане, спремне за паковање, што је дефинитивни доказ да су тамо свесно и плански производили наркотике – истакао је наш извор.

Подсетимо, поред Kолувије, ухапшено је још осам његових радника са плантаже и свима је по захтеву Тужилаштва за организовани криминал одређен притвор до 30 дана.

(Еспресо.рс)

 

 

 

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here