Лукашенко спреман да преда овлашћења: “Нисам светац”

Поделите:

Он је додао да власт у Белорусији никада нец́е пасти и, иако су неки људи стекли утисак да је вец́ “пала“ и да уопште не постоји, треба да се стрпе, преноси Спутњик.

“Они (противници актуелне власти у Белорусији) су људе затровали друштвеним мрежама. И неки су стекли утисак да је готово – власт је пала, нема власти. Власт никада нец́е пасти. Ви ме познајете. А с њима ц́емо изац́и на крај. Просто се треба стрпети“, поручио је Лукашенко.

Он је додао да ако Белоруси “униште“ њега, свог првог председника, учиниц́е исто и са осталима.

“Ја нисам вечан. Али ако уништите свог првог председника, уништавац́ете, као у суседним земљама, и све остале. Белоруси не треба да то чине“, поручио је Лукашенко.

Лукашенко је рекао да “није светац“, да је по карактеру груб, али да у супротном „не би било земље“.

“Да, ја нисам светац. Ви познајете моју грубост. Да није било грубости, не би било земље, ви то знате. Такође добро знате да ја вашу децу нец́у увредити и да земљу нец́у никоме дати. То је главно“, истакао је он, преноси државна агенција „Белта“.

Лукашенко је додао да руски председник Владимир Путин и он деле исто мишљење – збрка око Белорусије није случајна. Он је истакао да су нереди у Белорусији испровоцирани тако да власт усмери своју војску на дешавања у унутрашњости.

“Kо данас може гарантовати да те снаге, које се приближавају споља, да су према нама равнодушне? Не, Путин и ја смо истог мишљења да цела ова збрка није узалудна“, истакао је он.

Он је додао да ако Белоруси изађу на улице, власт ц́е то истрпети, али ако крену да „ломе“, власт ц́е одговорити.

“Данас не треба мислити телефоном ајфоном, него мозговима. Мислите! Пренесите свима да нико никога нец́е наговарати. То је све. Дошло је до те границе, и ако је пређете – нека вам је Бог у помоц́. Ако изађете на улице, ми ц́емо истрпети, али ако кренете да ломите – одговарац́ете за то“, упозорио је Лукашенко.

Лукашенко је позвао демонстранте да не провоцирају полицију.

“На провокације ц́емо одговарати на одговарајуц́и начин. Умирите се. Схватите, војник вам нец́е опростити када га тучете по леђима из аутомобила. Молио сам пре ових догађаја – не провоцирајте. Они ц́е штитити своје породице, на које се данас врши притисак преко друштвених мрежа“, рекао је Лукашенко. Он је такође скренуо пажњу на то да су многи ухапшени учесници демонстрација циљано планирали и предузимали такве акције, и то још на дан избора, пре затварања свих гласачких места.

Kако је рекао Лукашенко, многи од њих су били у алкохолисаном стању или под дејством наркотика.

 

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here