Лукашенко: Завршава се баханалија у Белорусији

Belarussian President Alexander Lukashenko walks at the Independence Palace in Minsk, Belarus, November 30, 2017. REUTERS/Vasily Fedosenko
Поделите:

Председник Белорусије Александар Лукашенко изјавио је да се „баханалија“ у земљи завршава и да је наступило време да се Белорусија позабави питањима економије.

Он је то рекао током посете предузећу „Савушкиин-Орша“ у Витебској области.

Лукашенко је такође оценио да између државних и приватних компанија у Белорусији не би требало да буде разлике.

„У сваком предузећу би требало да постоји ефикасни програм рада, да се користе савремене технологије и да се постижу добри резултати. Томе ћемо сада посветити велику пажњу“, нагласио је он.

Ситуација у Белорусији

Масовни протести опозиције почели су у Белорусији 9. августа, након председничких избора. Према подацима Централне изборне комисије, на изборима је победио актуелни председник Александар Лукашенко са 80,1 одсто освојених гласова. Опозиција није признала резултате избора и сматра да је победила Светлана Тихановска.

Првих дана протеста, снаге безбедности су за разбијање демонстраната користиле водене топове, сузавац, шок-бомбе и гумене метке. Касније је полиција прекинула да растерује демонстранте и примењује силу. Током протеста приведено је око седам хиљада демонстраната, а хоспитализовано неколико стотина људи, међу којима и припадници полиције. Погинуле су три особе.

sputnik

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here