Мацура: Напада нас Ђиласова омладина преко 1од5 милиона и прете нам зато што излазимо на изборе!

Поделите:

У емисији РТС “Упитник” копредседница Странке модерне Србије Татјана Мацура се пожалила да је покрет 1од5 милиона напада зато што излазе на изборе. Она је нагласила да је то Ђиласова омладина и да врше притисак на СМС због изласка на изборе.

 

“Од 2000. године до данас дошло до је уситњавања политичке сцене у Србији, а начин на који се бирају народни посланици не поштује вољу гласача”, казала је она.

Оценила је да ће нижи цензус олакшати учешће у власти свим политичким субјектима на локалу, за шта, како је навела, постоји очигледна потреба у друштву.

Говорећи о најави Удружења “Један од пет милиона” да ће изаћи на изборе уколико СМС и Нова странка за седам дана не прогласе бојкот избора, Мацура је истакла да је то напад “омладине Савеза за Србију”, потврдила да њена странка излази на изборе и позвала то Удружење да се охрабри и учини исто.

“Плашим се да ће странке које бојкотују изборе бити у фази нестајања након бојкотованих избора”, оценила је она и додала је да ће предстојећи парламентарни и локални избори олакшати борбу на наредним председничким изборима.

Мацура (СМС): Ми им желимо да изађу на изборе, претње су некоректне

Посланица Странке модерне Србије Татјана Мацура је за Инсајдер рекла да овакве изјаве види као претњу, али не од удружења Један од пет милиона већ од, како је навела, омладине Савеза за Србију.

„Уколико Савез за Србију жели да изађе на изборе, а жели, не би требало у нама да траже изговор и да се крију иза омладине. Ово не мења наш став никако. Није први пут да прете, то неће променити моје мишљење. Ја не верујем у идеју бојкота“, рекла је Мацура за Инсајдер.

Kако додаје, последње истраживање је показало да је подршка бојкоту од стране грађана једноцифрена, а да Странка модерне Србије жели да сви изађу на изборе.

„Претње су некоректне. И када долазе од Српске напредне странке и када долазе од опозиције“, закључила је Мацура.

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here