Мадрид на потезу: Све опције на столу

Поделите:

Званичници из шпанске владе навели су да су све опције на столу када је у питању криза у вези са Каталонијом, преноси АФП.

Шпанска влада састаје се данас како би одлучила о одговору на Пуџдемоново обраћање каталонском парламенту, преноси Ројтерс.

Каталонски лидер Карлес Пуџдемон би требало да се врати на пут закона ако жели да дође до разговора, и он нема права да намеће посредовање са Владом, изјавила је синоћ заменица шпанског премијера Сораја Саенз де Сантамарија.

Ни господин Пуџдемон ни било ко други не може наметати посредовање. Било какав дијалог међу демократама мора да се одвија у оквиру закона“, рекла је Сантамарија.

Она је додала да Пуџдемон „не зна где је, ни где иде, као ни са ким жели да иде“, пренео је АФП.

Претходно је каталонски лидер, у обраћању регионалном парламенту, рекао да прихвата „мандат народа“ за отцепљење од Шпаније, али од парламета Каталоније затражио да ту одлуку суспендује, како би се дало више времена за преговоре са Мадридом.

Пуџдемон се, у обраћању регионалном парламенту, уздржао од јасног захтева за проглашење независности, али је простор за отцепљење Каталоније оставио отвореним.

 

Спутник

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here