Мадуро: Кунем се под овим небом, пред вама, да никада нећу бити издајник

Поделите:

Венецуелански председник Николас Мадуро је позвао људе да одмах изађу на улице у случају да се направи нови покушај државног удара.

„Ако се једног дана пробудимо с вестима да мала група жели да користи оружје, изађите на улицу како би заштитили демократију и слободу. Не оклевајте ни на тренутак“, рекао је Мадуро, говорећи својим присталицама у Каракасу током обележавања Првог маја.

Он је такође обећао да ће у блиској будућности пружити доказе о умешаности разних појединаца у догађаје од уторка, када је опозиција покушала да организује државни удар.

„У наредним данима представићу све доказе, за оне који су се уротили, који су издали, како би људи знали ко су ти издајници, како би им се судило“, рекао је председник Венецуеле.

„Никада нећу одустати, ја ћу бити с народом и војском. Кунем се под овим небом, пред вама, да ћу бити увек веран и да никада нећу бити издајник. Тражим од свих вас, пре свега народа, оружаних снага, целе државе, свих лидера, максималну лојалност у овој прекрасној историји коју пишемо“, рекао је Мадуро.

Венецуеланске оружане снаге уједињене су као никада до сада, додао је Мадуро.

„Дошло је време за борбу. Време је да се покаже пример у историји и свету, да се каже да је Венецуела кохезивна и уједињена и да су Оружане снаге Венецуеле уједињене као никада пре, које су нанеле пораз покушају државног удара и издајницима који се продају за доларе Вашингтона“, нагласио је Мадуро.

vostok.rs
Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here