Маја Гојковић је ушла у РАТ ПРОТИВ ПРЕЛЕТАЧА, иако је на томе “докторирала”

Поделите:

Председница Скупштине Маја Гојковић, која у српској јавности важи за једног од највећих “прелетача” из странке у странку, има озбиљан проблем управо са онима који се понашају попут ње.

Наравно, на њу се не односи општеприхваћено мишљење да није у реду мењати страначке дресове и сараднике “како ветар дува”, па је сада смислила нови начин како да таквима стане на пут.

Тако је председница парламента почела да ради на изради новог скупштинског пословника о раду, који би забранио посланицима да после избора “прелете” у други посланички клуб, већ ће моћи да буду само самостални посланици.

Тако ће се, према њеном мишљењу, спречити прекрајање изборне воље грађана, али и да они, који нису учествовали на изборима касније, захваљујући “прелетачима”, добију представнике у посланичким клупама.

Ово није први пут да се Гојковићева бави “прелетањем”, што би било сасвим у реду да се не ради о особи која је и сама мењала и странке и сараднике како је стигла.

Маја I
Гојковићева је политичку каријеру започела деведесетих година у Народној радикалној странци Вељка Губерине.

Маја III
У претходној странци се задржала неко време, али је решила да ову странку напусти, и прикључи се Српској радикалној странци (СРС). Давне 1995. године, у једном од интервјуа, рекла је да ће политику напустити када се буде разочарала у СРС. То се, чини се, до данас није догодило.

Маја III
Гојковићева радикале напушта 2007. године, да би годину дана касније основала ГГ “Маја Гојковић”, а исте године регистровала је и своју странку – Народну партију.
Њена Народна партија у једном тренутку договара сарадњу са ДСС и Новом Србијом.

Маја IV
Ипак, на изборе 2012. излази као део Уједињених региона Србије и добија два мандата.

Маја V
Међутим, та “љубав” није дуго потрајала и током преговора о формирању владе, УРС раскида сарадњу јер је самостално “шуровала” са ДС.

Маја VI
Иако је Гојковићева 2012. обзнанила да Народна партија, чији је она оснивач и председница, колективно приступа СНС, странку је напустила само она, а НП, која је у Скупштину ушла на листи УРС, наставила је тада да прима средства из буџета.

Маја VII
Од 2012. Гојковићева “брани боје” напредњака, где је и високи страначки функционер.

Блиц

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here