МАЈИЦЕ С ПУТИНОВИМ ЛИКОМ ПРОДАВАЛИ МИША ВАЦИЋ И 1389! Одакле оне нападачима на активисте Не давимо БГ? (ФОТО)

Поделите:

Друштвеним мрежама почео је да се шири твит с фотографијом дускерица Покрета “1389”

Кампања за изборе у Београду увелико је у току, а деловање кандидата и појединих иницијатива обележили су и – напади.

Наиме, Инцијатива Не да(ви)мо Београд саопштила је претходних дана да су маскиране особе напале њихове активисте који су учествовали у једночасовној протестној акцији на депонији у Винчи.

Одмах потом, друштвеним мрежама почео је да се шири твит са фотографијом дускерица Покрета “1389”, и то управо оних какве су носили нападачи на активисте “Не давимо Београд”.

Наиме, бивши портпарол овог десничарског покрета, Миша Вацић је пре годину дана путем друштвених мрежа продавао дуксерице идентичне онима које су на себи имали нападачи са Путиновим ликовима који су насрнули на активисте.

Овим поводом позвали смо Вацића како бисмо видели где је и како је могуће купити ове дуксерице, и ко би могао да нападне активисте Иницијативе Не да(ви)мо Београд. Према његовим речима, дуксерицу је могао да купи било ко.

– У питању је била слободна продаја, тако да је свако могао да их купи. Како поменута иницијатива има своје дуксерице и мајице, тако их је својевремено имао и Покрет “1389”. Дуксерице, којих више нема у продаји јер су распродате су се поручивале поштом, а биле су намењене присталицама русофилске идеје – рекао је Вацић, а потом додао ко би могли да буду нападачи.

– Не би ме чудило да је неки њихов члан фингирао напад! Они су толико незначајни и небитни. Видели смо и на протесту против Недића да их је било четворо. Зашто би их неко нападао кад их има шака јада и као такви не представљају никакву претњу? Фингирањем напада себи праве маркетинг – рекао је Вацић и додао да мисли да се активисти ове инцицијативе неће зауставити на “лажним нападима”.

– Колико су жељни пажње не би ме чудило да се скину голи и иду такви улицом… – закључује он.

Било како било, проверили смо да је ове дуксерице сада немогуће купити, што значи да датирају од раније. А ко их је носио док је нападао активисте “жуте патке”, остаће да се испита.

espreso.rs

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here