МАЈKА ДЕЧАKА ИЗ НОВЕ ПАЗОВЕ: Мог сина (11) хтели да избаце кроз прозор! Плашим се да не прође као Алекса

Поделите:

Од првог разреда па ево сада, до петог, моје дете је мета напада исте групе ученика у школи, који га туку и малтретирају, а надлежни не реагују, тврди С. Б.

Мој син већ пет година трпи вршњачко насиље у школи, а пре неколико дана „друг“из разреда је покушао да га избаци кроз прозор на малом одмору. Нико од запослених није реаговао, а директор школе ми је поручио да моје дете мора да „скрати језичину“ и да онда неће имати проблеме. Овако прича С. Б., мајка ђака који иде у пети разред Основне школе „Растко Немањић Свети Сава“ из Нове Пазове.

Очајна жена каже за Kурир да ово није први пут да је њено дете жртва вршњачког насиља, али „да је догађај од прошлог уторка превршио сваку меру“.

Ударци у главу

– Дечак из одељења је моје дете покушао да избаци кроз прозор школе на малом одмору. Мој син је некако успео да се извуче и ногама се одгурне од радијатора, али тада је ударио главом о сто иза себе. У школи нико није реаговао, ја сам га одмах одвела код лекара. Не желим ни да помислим шта је могло да се деси, да ми дете погине у школи. Тај други дечак је знао тачно шта може да се деси када је ухватио мог сина и довукао га до прозора, он се сада плаши да оде у школу. Он је овај пут имао среће, али се плашим да не прође као мали Нишлија Алекса Јанковић, кога наставници и школа нису заштитили од насиља, па се све завршило трагедијом – каже С. Б.

Она каже да након тога директор школе Страхиња Благојевић није хтео ни да прича с њом.

– Насиље у школи траје од првог разреда, а он је сада петак, њега су сваке године пребијали. Очајна сам и не знам шта више да радим и како да заштитим моје дете. Прошле године су се дечаци окупили да га бију после школе, па је позвана полиција, а прошле недеље га је друг шутирао док је везивао пертле, па сам морала да га водим да снима главу – објашњава мајка дечака.

Мајка ученика каже да је пријављивала проблем одговорнима, али да директор никада није реаговао како треба.

Kоме да се обратим

– Увек ми је говорио да је мој син иницијатор тога, а ја сам своје дете сам васпитавала да насиље никада није решење. Та деца која га малтретирају, а у питању је увек иста група, никада нису добила никакве санкције. Директор прича да моје дете има језичину и да, ако скрати језичину, нико неће да га дира – прича С.Б. и додаје:

– Мора нешто да се уради, ја своје дете могу да штитим само код куће и на путу од куће до школе, што и радим, али нико ми не гарантује какво ће ми се дете вратити кући. Ако су у петом разреду покушали да га избаце кроз прозор, шта ће бити у осмом?

Покушали смо да ступимо у контакт са директором Страхињом Благојевићем, али нам се није јавио на телефон.

Полиција обавештена
НИЈЕ ПРВИ НАПАД

Kако Kурир сазнаје, полиција је обавештена о повређивању дечака.
– Случај је пријавио доктор који је прегледао малишана, јер је то у обавези по службеној дужности да уради. Полиција је обавестила надлежно тужилаштво и тренутно се ради по налогу тужилаштва. Обавештени су родитељи, Центар за социјални рад, али и управа школе у којој се, наводно, напад и десио – рекао је извор Kурира упознат са случајем.

Према његовим речима, ово нажалост није први напад на истог дечака:

– Биле су још две пријаве. Једна је била 20. септембра, а друга пре две године. У сва три случаја полиција је по налогу тужилаштва саслушала нападача и нападнуто дете.

 

Курир

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here