Максимовић: Тешко ми је…; Само јако: Саплео, посрнуо…

Поделите:

После снимка који је објављен на Јутјубу у ком Лука Максимовић говори о разлозима разлаза са доскорашњим сарадницима, огласио се и покрет Само јако.

Тумач лика Љубише Прелетачевића Белог је, кроз разговор са новим сарадницима, навео да је до разлаза дошло због сујете екипе из Младеновца.

Из покрета је речено да су “у налету разочарања и бојазни да је све готово, да је било узалуд, да им је неко отео оно најлепше што су за све ове године у овој земљи доживели, једва успели да разазнају истину”.

“Саплео се, посрнуо и начисто разбио само један од нас. Минут ћутања за (про)палог друга. Није ни први ни последњи ком се то догодило. Жао нам је, мајке нам, много смо га волели. Али, живот иде даље”, наводе из покрета.

У снимку који је објављен Максимовић је истакао да му је жао како размишљају људи и да га то једе.

“Тешко ми је, знам да радимо праву ствар и не могу да верујем каква је реакција људи. Боли ме то што ме они напушавају за мој его, а то је невероватно како је њима свима его пуцао, а мени није. Ја ниједног тренутка, свестан да је 95 посто људи гласало због мене, њима никада нисам наметао. Мислио сам да капирају, али не капирају. Како ови што су са мном ратовали нису препознали? Како их је појела сујета толико? Логично је да 15 људи буде у праву, а да ја нисам, кад се гледа са стране…”, истакао је Максимовић.

У реакцији на овакво иступање Максимовића, покрет Само јако је навео да су ових дана букнуле мреже, гореле уши, звонили телефони, пале тешке речи и донето много тешких одлука, уз понеку сузу.

“Пре две године успели смо да остваримо оно што се чинило као немогуће а то је да на једно место сакупимо а затим ослободимо и пренесемо огромну количину стваралачке енергије. Онда смо се сви заједно мало и збунили, јер смо били навикли на ону деструктивну, усмерену искључиво на сурово обрачунавање са властодршцима. Са овом нисмо били сигурни шта да радимо. Нисмо знали да ли бисмо пре трчали, викали или скакали. Осећај потпуне слободе уме да буде незгодна ствар. То најбоље знају они који су је искусили”, наводи се.

Максимовић је истакао да су “они хтели да се један број одборника из Младеновца да се пребаци у Београд”.

“Тамо има добрих људи, али се не чују. Па онда кажем себи с њима ћу, али овде осећам да није то то, осећам да хоће на маргину да ме гурају, да сам ја неки шарлатан. Све то ме је болело јер тај шарлатан је привукао све људе и то они нису поштовали, а ја сам њих итекако поштовао. Критикују ме кад дам погрешан коментар у интервјуу, а нико од не излази да даје интервју, а кад ја направим срање – све најгоре. И преко тога сам прешао. Прихватио сам да будем испред свих њих, али немој да ме јебеш. Да не причам што сам побегао из Младеновца јер су кренули много ружне ствари да причају, о неким становима, неки од одборника. То је много ружно. Ја ни о коме ништа ружно нисам рекао, само да ми се није свиђала њихова енергија и то што сам осећао да они мисле. Жао ми је што људи не знају која је прича. Хтео сам само да одем и отишао сам. Много је ружно што причају да сам СНС-овац”, рекао је Максимовић.

Како је наведено из покрета, у протеклом период су радили “под теретом туђег и сопственог нестрпљења да сви хоћемо све, и то одмах, и то да нам свима буде лепо”.

“Предлагали смо, вагали, расправљали се, сукобљавали, дизали руке, напуштали групу, брисали се и блокирали по мрежама, поново састајали, љубили, грлили и враћали на посао. Па тако и сад. Идеја је остала нетакнута. Веома важна идеја која ће променити свет. Идеја којој смо утрли пут. Идеја за коју смо знали како изгледа, али нисмо знали како ради. Идеја коју смо мућкали, чвракали, растављали па поново састављали, свако за себе, и сви заједно, по стотину пута, па још једном. Покрет Само Јако наставља да ради растерећен досадашње форме која је послужила сврси. Мандатима који су освојени омогућен је приступ вредним и паметним људима да прате траг новца и имају директан увид у закулисне и по грађане штетне радње. Ми смо, за почетак, наш град већ замислили. И сазнали да је и више него могуће уредити га тако. Сазнали смо и да је могуће те замисли остварити у свим градовима. Ако нас има довољно”, наводи се из покрета.

Максимовић је у снимку навео да је доказао себи после председничких избора да неће да одустане.

“Ако ја сад одустанем, какав пример ћу да дам. Спреман сам да жртвујем период живота и знам да нећу да живим у лепом времену јер ћу се борити за лепа времена, да би могли неки наши људи да нас наследе и то је оно о чему хоћу да причам са свима, што хоћу да подстакнем људе да је зајебано, брате, морамо да се укључимо, ово није зајебавање…”, рекао је Максимовић.

b92.net

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here