МАМИЋ О МОДРИЋУ, ЛОВРЕНУ, КОВАЧИЋУ: Од избеглица сам направио милионере

Поделите:

Здравко Мамић, свакако најконтроверзнији хрватског фудбала, киван је јер нико није нашао за сходно да га спомене као једног од људи заслужних за велики успех репрезентације Хрватске.

Осовину националног тима ‘Ватрених’ чине момци које је заступао некадашњи председник Динама из Загреба, како каже – „избеглице које је начинио милионерима“.

У Динаму сам 48 година. Називали су ме најмоћнијим човеком у хрватском фудбалу. Ваљда и ја имам неке заслуге у успеху репрезентације. Иако видим да ме не спомињу. Међутим, неоспорно је да је ово кулминација нашег успеха кроз базе које смо направили. Па, ја сам децу попут Модрића, Ловрена, Ковачића и Ћорлуке довео као избеглице из Босне и Херцеговине. То су неоспорне чињенице. Видите, ја сам те момке начинио милионерима. Био сам им попут очева. Међутим, нико ништа. Сви некоме захваљују. Мене нико не спомиње. Нико не спомиње ни Шукера ни Мамића. Морам да будем искрен и да кажем – присутан је страх. Не смеју да нас хвале јер би појединци онда били подложни за нападе“, рекао је Мамић у интервјуу за ‘Дневни Аваз’.

Мамић, који је после изрицања неправоснажне затворске казне од шест и по година, због наводних малверзација приликом продаје играча, избегао у БиХ, рекао је и да му се спрема отмица, али и истакао да није тачно да је желео да смени селектора Златка Далића, а било је речи и о Мирославу Ћиру Блажевићу.

„Волим га, али у овој мојој ситуацији није се понео коректно јер зна шта је и како радио Мамић. Он је радио све само да навуче бес медија и политике на мене. Нису то били комплименти, него сваљивање свега на мене. Исто сада то ради. Никада није рекао да је овај успех репрезентације плод Здравка Мамића. Он не може да преболи да није број један и не може да се с тим помири. Није коректан ни према Шукеру. Такође, све што је написано о мојем односу с Далићем је лаж. И није тачно да сам га ја поставио. Њега је довео Шукер и то је истина. Мени је драго због њега. Драго ми је због репрезентације. Нисам га довео, али се испоставило да се нисам томе противио, што је тачно. Није ни истина да сам тражио његову смену после турнеје у Америци“.

b92

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here