Мандић: Црна Гора је “на ивици грађанског рата”

Поделите:

Један од лидера Демократског фронта Андрија Мандић казао је да је изрежиран напад на припаднике ДФ-а Дејана Гојковића и Горана Никезића, бивших припадника Седмог батаљона, који су данас ухапшени са још три особе након туче у центру Подгорице. Мандић је још једном поновио да се држава налази на ивици грађанског рата, те да преузима одговорност за будућа дешавања у Црној Гори.

“Испред наших страначких просторија, нападнути су моји пратиоци, официри бившег Седмог батаљона, Дејан Гојковић и Горан Никезић, од стране групе људи која је почела ничим изазвана да провоцира. Потом их је у Клиничком центру напала руља без икаквог повода”, казао је Мандић на ванредној конференцији за медије у сједишту Нове.
Он је поновио да преузима одговорност за све што ће се десити у Црној Гори.
“Ја лично преузимам одговорност за све оно што ће услиједити након овога. Црна Гора се, понављам, са овим најновијим дешавањима налази на ивици грађанског рата”, нагласио је Мандић.
Казао је да су му Гојковић и Никезић казали да не знају ко су лица која су их напала.
“Немамо дилему ко стоји иза напада на људе из нашег обезбјеђења и иза најновијих дешавања. Не мора да се оптерећује ни Нухоџић, ни Стојановић, ни Речевић, ни Перуничић, ни Катнић, ни Станковић. Сами ћемо рјешавиати прблеме које имамо. Знамо ко може да буде једини налогодавац оваквих немилих сцена. То мора да зна и лидер ДПС-а и онај који се представља као предсједник Владе Црне Горе. Напад на обезбјеђење ДФ-а и повређивање припадника некада елитне јединце, Седмога батаљона, не могу остати без одговора”, поручио је Мандић.
Мандић је поручио да не страхује за своју личну безбједност, истичући да је и сам био у војсци.
Лидер Нове је поручио да неће пристати да буду понижени и позвао Владу “да се призове памети”.
Он је на конференцији за новинаре позвао власти да се не баве тим случајем, јер немају повјерења у институције.
“Позивамо људе из правосуђа да буду на висини дешавања која могу услиједити. Овђе не може да помогне ни НАТО пакт, ни америчка авијација, ово мора да се ријеши у Црној Гори”, истако је Мандић.
Лидер ПзП-а Небојша Медојевић је казао да је данашњи инцидент школски примјер како црногорска служба државне безбједности злоупотребљава своје агенте да изазову сукобе у Црној Гори.
“Након што је колега Мандић рекао да преузима за све оно што што ће се десити, ево шта се десило. Ово насиље које су данас доживјели Никезић и Гојковић може да буде врло опасно. Ми немамо повјерења у институције система”, навео је Медојевић.
Он је казао да се у историји Црне Горе такав вид насиља увијек завршавао катастрофално, и упутио апел међународној заједници.
“Ми смо данас физички нападнути у сједишту странке. Агенти АНБ-а су напали наше људе. Разумјели смо поруку и нећемо се обраћати институцијама”, казао је Медојевић, додајући да ДФ не жели грађански рат у Црној Гори.
Предсједник ДНП-а, Милан Кнежевић, казао је да би Црна Гора могла да дође у ситуацију коју нико више неће моћи да контролише.
“Ми ћемо овај напад третирати као самообрану. Нећемо дозволити да нас убудуће на било који начин неко напада и угрожава нашу безбједност и безбједност наших људи”, поручио је Кнежевић.
Подсјетимо, Гојковић и Никезић су ухапшени са још три особе након, како је саопштено из полиције, туче у Његошевој улици која се десила око 14.30. Ухапшени су Д.З. (24), Г.Ч. (34) и Ђ.Ш. (31) који су, како се сумња, у тучи учествовали са једне стране, и Гојковић и Никезић на другој страни.
Полиција је такође саопштила да се сукоб ђелимично наставио и у кругу Клиничког центра.

РТЦГ

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here