МАНС снимио дроном: Ток Таре промијењен, воду затрпали пијесак и бетон

Поделите:

“Чија је одговорност због тога што једна НВО и један медиј откривају вечерас шта се дешава на аутопуту и каква девастација је наступила због што је извођач радова потпуно неконтролисано радио што је хтио на Тари”, казала је Вања Ћаловић-Марковић, директорица МАНС

Због радова на аутопуту и изградње мостова Тара 1 и 2, ток истоимене ријеке је промијењен јер је њено корито измјештено.

Мрежа за афирмацију невладиног сектора (МАНС) је Телевизији Вијести доставила снимке које су јуче снимили дроном.

И док из НВО позивају на одговорност јер је штета и са еколошке стране велика, главни извођач радова компанија ЦРБЦ каже да су бетонски радови у складу са Главним пројектом.

Екслузивни снимци МАНС свједоче да је ток “Сузе Европе” промијењен, односно да је измјештено њено корито.

Због градње аутопута и мостова Тара 1 и 2 код Матешева, воду су на неким мјестима затрпали пијесак и бетон. Снимљен је и багер усред корита ријеке.

“Хидролошка слика ријеке Таре на једном потезу више од пет километара од Јабуке до Матешева данас изгледа заиста катастрофално. Ријеч је о великим девастацијама. Оно што ми данас можемо да видимо на терену девастирано корито ријеке, девастирана обално подручје недостатак биодиверзитета на које смо навикли, тешку механизацију”, истакла је Наташа Kовачевић из НВО Грин Хоум.

У МАНС подсјећају да су грађани платили око 15 милиона еура за надзор радова на аутопуту и позивају на одговорност.

“Чија је одговорност због тога што једна НВО и један медиј откривају вечерас шта се дешава на аутопуту и каква девастација је наступила због што је извођач радова потпуно неконтролисано радио што је хтио на Тари. Да ли је било било какве контроле, ко је био задужен за ту контролу и ко је одговоран за ово што се десило и какве посљедице ће да сноси”, казала је Вања Ћаловић-Марковић, директорица МАНС.

Слична питања је Телевизија Вијести послала свима који имају везе са послом вијека – компанији ЦРБЦ, министарствима саобраћаја и туризма, те управама за воде и инспекцијске послове.

Kинеска компанија је потврдила да су промијенили географију Црне Горе и измјестили корито ријеке, чији је већи дио под заштитом УНЕСKА.

Тврде ипак да су ови радови у складу са Главним пројектом и грађевинским дозволама које им је издало Министарство одрживог развоја и туризма.

“На мјесту петље Матешево измјештено је корито ријеке Таре, што је предвиђено Главним пројектом и трасом аутопута. У складу са истим пројектом, предвиђено је и осигурање косине корита бетонским зидовима. Разлог за то је што велики објекат, као што је петља Матешево, која је дио трасе аутопута, морамо заштитити од великих вода, и то се у оваквој грађевини ради кроз бетонске обало-утврде. Такође измјештање водотока може бити и у случајевима када се изводе радови на стубовима који су пројектовани у кориту ријеке. Ова измјештања су привременог карактера и након завршених радова, ријека се враћа у првобитно корито”, саопштено је из ЦРБЦ.

И из Министарства саобраћаја позивају се на главни пројекат.

“Извођење радова свакодневно се контролише, како са стране Надзора, тако и у оквиру надлежности министарства саобраћаја али и осталих релевантних државних институција”, наводи се у саопштењу министарства.

Инспектор за воде јуче је био на терену и упознао се са радовима.

“Наложено је ЦРБЦ да достави инспектору налаз стручног надзора за радове који се изводе према Главном пројекту регулације корита ријеке Таре. У складу са налазом стручног надзора, у случају потребе, биће покренут управни поступак”, казали су из Управе за инспекцијске послове.

Из Министарства одрживог развоја и туризма кажу да немају информацију да се бетонира корито, већ стубови будућег моста, те да за тај објекат постоји грађевинска дозвола.

“У претходном извјештају Државне комисије за технички преглед радова на изградњи аутопута Бар-Бољаре, која је у ингеренцији овог Министарства, јасно се наводи да се радови на мостовима Тара 1 и Тара 2 у свему изводе према закону”, рекли су из министарства..

Из МАНС-а напомињу да су основне информације о аутопуту проглашене тајном из баналних разлога, те да је један од мотива за то да би се сакриле овакве радње.

“Да се покушава на такав начин сакрити одговорност за једну енормну девастацију и штету и финансијску по буџет и грађане Црне Горе и наравно штету по природу која је питање да ли ће се икада више моћи вратити”, рекла је Ћаловић-Марковић.

Из ЦРБЦ не оспоравају да њихови радови утичу на ријеку и стање животне средине, али се, кажу, труде да то сведу на минимум.

Ипак, из Грин Хоума кажу да се по оквирној Директиви о водама забрањује измјештање корита.

“Да су рађене адекватне процјене утицаја на животну средину као што то није био случај, онда бисмо имали алтернативне локације не само за овакве врсте исправки рјечног корита у терену и за саме депоније отпада које су одложене на овим локацијама”, поручила је Kовачевић.

Истраживања из јула ове године показала су да је рибљи фонд Таре десеткован.

“Ухваћен је 10 пута мањи број пастрмских врста него што се то очекивало, док оно што прилично забрињава да нема рибље млађи”, казала је Kовачевић.

Представници цивилног сектора у сарадњи са међународним организацијама и правницима размотриће даље кораке. Најављују и подношење кривичних пријава.

Вијести.ме

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here