МАРИНА ЈЕ ДОЖИВЕЛА ВЕЛИKУ НЕПРАВДУ: Добила је ТУЖБУ, а извршитељ од ње покушава да ИЗНУДИ 18.000 ЕВРА!

Поделите:

У случају Марине Станковић поново су забележене бројне нерегуларности а у оваквим случајевима поново се јавља име једног извршитеља – Ђорђе Доганџић!

Марина Станковић живи у стану који је купила 2010. године. Стан је уредно платила, али га није укњижила. Њен комшија, директор фабрике оружја “Први партизан” Слободан Станић, добио судски спор против инвеститора који је изградио зграду, предузећа “Теминг” из Пожеге. Пошто је “Теминг” отишао под стечај, и сву имовину пребацио на друге адресе (основано је и ново предузеће “Теминг Плус” 2012.) Станић је због потраживања према инвеститору покренуо извршење на становима четворо својих комшија које своју имовину нису укњижиле у катастар. Марина и њене комшије, као трећа лица нису имали информације о току овог спора у коме се одлучивала судбина њихове имовине. Након суђења и добијеног спора против Теминга, извршитељ ставља забележбу о постојању дуга на непокретности у катастар.

Станић у неформалним контактима покушава да од Марине изнуди 18.000 евра које му дугује инвеститор, као и трошкове судских трошкова, да би одустао од извршења над њеним станом.

Извршитељ о овом случају је Ђорђе Доганџић, исти онај који је 6.12.2018. продао кућу породице Ћитић за трећину реалне вредности уз бројне нерегуларности током поступка извршења.

Марина је заједно са двоје својих комшија на Основном суду у Пожеги добила тужбу којом је проглашено да је недозвољено извршење над њиховим становима. Ипак, Апелациони суд крајем 2018. у Kрагујевцу поништава пресуду и враћа предмет првостепеном суду на поновно разматрање. Исти Апелациони суд је пре недавно на основу истог чињеничног стања и истог правног питања поступио у интересу Марининих комшија и заштитио купца.

Извршитељ је током трајања судског поступка у два наврата огласио јавно надметање за Маринин стана. Иако је Марина успела да упише власништво над станом у катастар извршитељ наставља са поступком извршења и прети новим покушајем продаје.

Маринина ситуација је карактеристична за системски који производи важећи Закон о извршном поступку. Kолико год да извршитељи покушавају да нас убеде да је смисао њиховог постојања увођење финансијске дисциплине и унапређење валдавине права, стварност их свакодневно демантује. Приватне извршитеље не занима ко је дужник, већ да наплате дуг од прве особе која нема заштиту моћника и везе у институцијама. Да је другачије, људи не би својим телима стајали испред полицијских кордона и штитили оно што им припада.

Од када смо писали о случају породице Ћитић јављају нам се многи људи који су имали проблема са извршитељима у Ужицу. Настојаћемо да пишемо о преступима извршитељи и спречавамо њихов противзаконит рад који оставља многе без домова. Охрабрујемо Ужичане и Ужичанке да нам се обрате како би вас повазали са породицама и појединцима којима прети губитак крова над главом.

Еспресо

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here