Марко Јанкетић о одрастању у глумачкој породици: “Kад сам био мали, тата ми је бранио да се вуцарам по бифеима са глумцима”

Поделите:

Глумац Михаило Миша Јанкетић преминуо је данас у 80. години живота.

Његов син, такође глумац, Марко Јанкетић испричао је раније за магазин Оригинал како је било одрастати у уметничкој породици и генерацијском јазу младих уметника и “старе гарде”.

“Некада су глумци били озбиљнији, раније су постајали зрели. Нове генерације глумаца нису такве. Могуће је да је то доживљавање ‘младих глумаца’ помало и генерацијска ствар. Kад сам био мали, било ми је забрањено да седим са глумцима. Мој отац није дозвољавао да се као дете вуцарам по бифеима. Посећивао сам позориште често, гледао сам представе, али нисам баш често седео са глумцима”, испричао је Марко Јанкетић.

У том разговору, он је рекао и да раније млади глумци нису баш могли да седе са првацима и озбиљним глумцима.

“Тада млади глумци нису баш могли да седе са првацима и са озбиљним глумцима. Морао си да заслужиш ту привилегију да седнеш и поразговараш са неким од великана глумишта. Старији глумци увек су неговали нове генерације, помагали младим глумцима, саветовали их… Али ниси баш могао да се дружиш са њима кад и како хоћеш. Некад те позову, кад заслужиш… То је тако било”, рекао је Марко Јанкетић.

Говорећи о заједничком раду са позоришним и филмским великанима, Јанкетић је рекао да није “много закачио” од те генерације.

“Бата Стојковић, Стева Жигон, Јосиф Татић, Пера Kраљ… Сви су они покојни сада, никад нећу моћи да заиграм са њима и жао ми је данас због тога. Све сам њих гледао у позоришту као момак и дивио им се док сам студирао глуму. Са Ђузом сам снимио један ТВ филм – “Без степеника”. Имао сам ту срећу. Могућност да сарађујем са њим била је велика част за мене. Он је био диван човек, и наравно, диван глумац”, рекао је Марко Јанкетић.

Nedeljnik

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here