МАСАКР У ТЕКСАСУ: Најмање 27 мртвих

Поделите:

Најмање 27 људи убијено је у пуцњави која се догодила када је наоружани мушкарац ушао у баптистичку цркву у Садерленд Спрингсу, у Тексасу и отворио ватру на присутне.

Полиција је саопштила да је нападач мирно ушетао у цркву током недељне службе и отворио ватру. Локални полицијски комесар потврдио је да је убијено најмање 27 људи. Међу страдалима има и деце.

Како је наведено, међу мртвима је и нападач, али засад није јасно да ли га је убила полиција или је одузео себи живот.

На лице места стигли су и припадници федералних служби ФБИ и АТФ, које су преузеле истрагу. Како је саопштио један ФБИ агент, још увек нису познати мотиви напада.

Један од сведока рекао је како је чуо да је нападач испалио више од 30 метака.

У болници, која се налази недалеко од места пуцњаве, рекли су да су збринули „бројне жртве са прострелним ранама“, преноси АП. Портпаролка те установе одбила је да каже колико пацијената су примили.

– Детаљи су и даље нејасни, али засад знамо да има око 27 мртвих и више од 20, 25 повређених -рекао је локални комесар Алберт Гомез.

Према незваничним информацијама, нападач је био у „пуној ратној опреми“.

Како преносе светски медији, после пуцњаве дошло је до кратке потере, која је завршена смрћу нападача.

На видео снимку локалне телевизије види се да целу ту област надлећу два хеликоптера, као и амбулантна кола која повређене одводе у оближње болнице, преноси АП.

 

 

Танјуг

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here