Масовна туча миграната у касарни у Обреновцу, интервенисале војска и полиција

Поделите:

У касарни у Обреновцу у којој су смештени мигранти прошле ноћи дошло је до масовне туче, због чега су на лице места изашле војска и полиција, сазнаје “Блиц”.

У поменутом војном објекту смештено је 1060 миграната из Авганистана, Пакистана, Ирака… Чарке међу њима нису никаква новост, али су синоћ попримиле веће размере.

– Све је кренуло од наизглед безазлене свађе, а претворило се у масовну тучу. Све су изломили, а неки су успели и да напусте центар. Међутим, убрзо су сви враћени. Напали су и људе из Kомесеријата за избегливе – каже извор “Блица” из безбедносних структура.

Одмах по добијању информације о инциденту јаке снаге војске и полиције упутиле су се у Обреновац и у наредном оериоду он бити задужене за чување реда и објекту у Обреновцу.

Директор полиције Владимир Ребић каже за “Блиц” да је до туче више групација миграната дошло због међусобног оптуживања за крађу личних ствари.

– Стање у прихватном центру је након брзог појављивања припадника полиције стављено под контролу и врло брзо је успостављен јавни ред и мир. Данас је у току утврђивање идентитета лица која су учествовала у нередима а по налогу Основног јавног тужилаштва у Обреновцу и у присуству лица из Kомесаријата за избеглице ради се и на проналаску извршилаца насиља, предмета кривичних дела, као и предмета подобних за извршење кривичних дела – каже Ребић.

Председник општине Обреновац Мирослав Чучковић потврдио је наша сазнања.

– У ноћи између недеље и понедељка дошло је до нереда мањих размера између различитих мигрантских група смештених у привременом центру, у касарни у Обреновцу. Неки од њих су покушали да напусте објекат . У циљу контроле ситуације и спречавања ескалације међусобних сукоба различитих група, ангажоване су јединице војске и полиције. Ситуација у прихватном центру врло брзо је стављена под контролу – наводи Чучковић.

Blic

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here