петак, август 7, 2020
Home Инфо Маст је, ипак, здрава!

Маст је, ипак, здрава!

Поделите:

Маст гори на вишој температури него маслиново уље и путер, а на нижој него сунцокретово уље, што је чини идеалном за припрему јела у рерни, пржена јаја

Након оптужби да штети здрављу, маст је неправедно протерана из кухиње, а на њено место дошле су “фенси” варијанте, попут кокосовог и авокадо уља. Последњих година, ипак, нутриционисти стидљиво признају да маст уопште није лоша за наше здравље, јер садржи незасићене масне киселине, које су одличне за срце. Кувари су пресрећно дочекали нову вест, јер знају да јела спремљена на масти имају посебан “шмек”.

Маст гори на вишој температури него маслиново уље и путер, а на нижој него сунцокретово уље, што је чини идеалном за припрему јела у рерни, пржена јаја. Поврће пржено на масти хрскавије је него иједно друго и мање масно него оно пржено на маслиновом уљу, а ако желите лепу корицу на пилетини, додајте маст при крају пржења. Одлична је и за теста јер их чини лаким за обликовање и ваздушастим. Може трајати месецима ако је чувате у затвореној посуди у фрижидеру.

Савет плус: Пробајте и стари рецепт наших бака, мало масти на хлебу посуто алевом паприком или за слатку варијанту, са џемом.

 

Новости

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

loading...
css.php