Међу ухапшеним Kолувијим сарадницима припадници МУП-а и БИА-е

Поделите:

Седам особа ухапшено је данас због сумње да су били део групе Предрага Kолувије, раније оптуженог да је на својој плантажи у Старој Пазови гајио марихуану. Међу ухапшенима су припадници обавештајне агенције БИА и полиције, сазнаје KРИK.

Пише: Сара Смоловић

Седам особа је данас ухапшено, а за једном се трага, због сумње да су били део криминалне групе Предрага Kолувије који је раније оптужен да је на имању своје компаније „Јовањица” гајио марихуану. У данашњем саопштењу Тужилаштва за оранизовани криминал нису наведена имена ухапшених, али се наводи да су у питању „припадници државних органа”, као и да се сумњиче за злоупотребу службеног положаја и фалсификовање докумената.

Kако KРИK сазнаје, међу ухапшенима су припадници обавештајне агенције БИА и полиције.

Ово није изненађујуће с обзиром да се још од Kолувијиног хапшења, у новембру прошле године, сумњало да је имао јаке везе у државним структурама.

Подсећамо, Kолувија је ухапшен када је полиција зауставила његов „ауди а8” и пронашла фалсификовану полицијску легитимацију, а затим на плантажама Јовањице” готово четири тоне марихуане. Осим Kолувије, тада је ухапшено и осам његових сарадника.

Оптужница коју је против Kолувије и сарадника подигло Тужилаштво за организовани криминал потврђена је 10. јуна у Вишем суду у Београду и суђење ће вероватно почети на јесен.

Посете функционера „Јовањици”

Пољопривредно газдинство ,,Јовањица” се званично бавило производњом органске хране, а припадници актуелне власти посећивали су Kолувијина имања што му је помогло да изгради бренд.

„Јовањицу” су 2015. посећивали тадашњи министар за рад Александар Вулин и садашњи директор Агенције за борбу против корупције Драган Сикимић, 2016. тадашњи директор „Kоридора Србије” Зоран Бабић, а уз Kолувију често је могао да се види и члан градског већа Града Београда Драгомир Петронијевић.

 

Крик

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here