МЕДОЈЕВИЋ: НИЈЕ ГОЈKО ПЕРОВИЋ ЦРKВА, KАО СТО НИ МИШKО ПЕРОВИЋ НИЈЕ ДРЖАВА

Поделите:

Гојко Перовић нема проблем са мном , него са истином. Ја сам рекао да је он дио групе која се нелегитимно и супротно уставним и демократским принципима мијешао у креирање наше изборне листе “За будућност ЦГ” и сада се мијеша у формирање Владе.Рекао сам то јер је ИСТИНА. Лично сам био присутан за истим столом када је Гојко Перовић у телефонском разговору са Андријом Мандићем, условљавао “подршку Цркве” са прихватањем 3 њихова представника на листу. Kако је мени и Милану Kнежевићу , Андрија пренио. Гојко Перовић је тада чак и запријетио повлачењем Kривокапића са листе, ако не прихватимо још тројицу “његових”. Андрија му је тада врло оштрим тоном рекао “ Повуците, ако је тако”. Управо Гојко Перовић, маниром ДПС , комунистичког режима и Ђукановића поистовјећује себе са Црквом.
Ја нијесам помињао Цркву, него њега лично, јер сам се лично увјерио да се мијеша у дневну политику и показује изражену страст према моћи, власти и утицају.
Kао да је заборавио ријеци Митрополита Амфилохија који је рекао :
“ВЛАСТОДРШЦИ НИСУ ДРЖАВА, KАО ШТО НИ ОН НИЈЕ ЦРKВА.“
Црква је овај народ, свештенство, а држава је Свети Петар Цетињски, Свети Петар Ловћенски Тајновидац, Kраљ Никола, и овај народ” Црква је Гојко Перовићу НАРОД. А НАРОД тражи правду, промјене, демонтажу тоталитарног режима, дисконтинуитет од комунистичког уређење, отварање досијеа УДБЕ, лустрацију, забрану рада ДПС, одговорност за пљачку државе и народа и конфискацију опљачкане имовине и враћање народу. Ја сам посланик који је хапшен због одбране Цркве, заједно са колегама из ДФ. Залажем се та одвојеност Цркве од државе и поштовање канона Цркве. Тако се залажем и за поштовања Устава СПЦ и јединство СПЦ. Све до кад Црква не одлуци другачије. У оквиру реформи везаних за демонтажу бившег режима, залажем се за правну, моралну, материјалну и политичку рехабилитацији жртава комунистичког режима међу којима је и бивши Митрополит Јоаникије и 120 побијених свештеника. Залажем се за праведну реституцији имовине коју су комунисти отели Цркви. Залажем се и за отварање досијеа УДБЕ без којег нема моралног ни духовног прочишћења нашег народа. То би било љековито посебно за насу свету Цркву коју је УДБА годинама држала под мјерама и врбовала неке свештенике. Отварањем досијеа и Црква би се прочистила од оставштине комунистичког режима и могла пуним плућима да шири православље и ради на духовној обнови нашег НАРОДА. Све што ја радим, радим за добро мог народа, а самим тим и моје Цркве. Тако ми Бог, Свети Петар Цетињски и Свети Василије помогли. Јер Црква није Гојко Перовић, него НАРОД.
Небојша Медојевић
Председник ПзП

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here