Медојевић: Режим и Ђукановић желе да криминализују и елиминишу вође опозиције

Поделите:

БЕЧКОМ „СТАНДАРДУ“ РЕКАО: „МИЛО ЖЕЛИ ЕРДОГАНИЗАЦИЈУ – СТАБИЛНОСТ БЕЗ ДЕМОКРАТИЈЕ“

Оценио да „сто посто” иза свега стоји Ђукановић који, према његовим речима, губи на политичком утицају од када је Душко Марковић прошле јесени постао премијер
ЈЕДАН од лидера црногорског Демократског фронта Небојша Медојевић, који се забарикадирао у Скупштини након што му је укинут посланички имунитет, оптужује, у интервјуу бечком дневнику „Стандард”, црногорске власти, пре свега лидера ДПС Мила Ђукановића, да желе да га спрече да говори о корупцији и криминалу.

Он тврди да власт жели да криминализује и елиминише вође опозиције.

По његовим речима, Ђукановић жели „ердоганизацију” Црне Горе. „Треба да постоји стабилност без демократије”, рекао је он.

Медојевић најављује да ће остати у просторијама посланичког клуба све док врховни тужилац Ивица Станковић не примени законе и информише га да неће бити ухапшен.

„Што се тиче суђења наравно да сам спреман да дођем пред суд”, поручује Медојевић који је осумњичен за прање новца.

Он истиче да је оптужба комплетно инсценирана и апсурдна. „Мој возач је осумњичен за прање новца зато што је мењао доларе у евре. Порекло тог новца је решено, сви папири су поднети. Државни тужилац Миливоје Катнић је злоупотребио положај како би извршио репресију нада мном. Ради се о томе да треба да ме спрече да и даље јавно говорим о корупцији и организованом криминалу”, тврди Медојевић.

Он је за бечки дневник рекао је да је често јавно говорио о оптужбама против тужиоца Катнића, везано за његову улогу у рату 1991. и 1992. у Дубровнику.

„Оптужбе против мене су освета Катнића”, тврди Медојевић.

Он је подвукао да „сто посто” иза свега стоји Ђукановић који, према његовим речима, губи на политичком утицају од када је Душко Марковић прошле јесени постао премијер.

Танјуг

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here