Мекејн: Губимо рат започет пре више од 15 година

Поделите:

БЕЛА КУЋА ДОЗВОЛИЛА ПЕНТАГОНУ ДА У ТУ ЗЕМЉУ ПОШАЉЕ ЈОШ 3.900 ВОЈНИКА

Како је утврдио генерални инспектор владе САД за реконструкцију Авганистана – Џон Сопко – режим у Кабулу је у новембру 2015-те потпуно контролисао 72 одсто државне територије, а у новембру прошле године – 57 одсто
СЈЕДИЊЕНЕ Државе немају стратегију нормализације ствари у Авганистану и губе рат започет пре више од 15 година – оценио је Џон Мекејн.

Председник комитета Сената САД за оружане управо је – предводећи сенатску делегацију – посетио Авганистан, Пакистан и Уједињене Арапске Емирате. У Кабулу је та делегација разговарала са највишим државним руководством, а потом и са командантом америчког војног контингента у Авганистану – генералом Џоном Николсоном.

Дакле, јастреб Мекејн претходно се распитивао и вагао пре него што је изговорио и ово:

„Ми немамо стратегију и ми заиста губимо. Још и авганистанска армија трши неприхватљиве губитке“.

Као прави Американац, овај републиканац из Аризоне, решење проблема је формулисао овако:

„Мораћемо направити нову стратегију. Заправо, сви ми добро знамо где је проблем. Скривен је у Белој кући. На жалост, у Белој кући је велика збрка“.

У Авганистану се тренутно налази око 13.000 војника тзв. међународне коалиције, од којих су 8.400 Американци

Како је утврдио генерални инспектор владе САД за реконструкцију Авганистана – Џон Сопко – режим у Кабулу је у новембру 2015-те потпуно контролисао 72 одсто државне територије, а у новембру прошле године – 57 одсто.

Прошле недеље је Бела кућа дозволила Пентагону да у Авганистан упути додатних 3.900 војника.

Доналд Трамп је министру одбране, Џејмсу Матису у јуну дао право да самостално одлучује о бројности америчког контингента у Авганистану, а у међувремену је за то добио „додатне инструкције“.

Факти

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here