Мекејн никад оштрији: “Ма какав ИСИС, највећа опасност по свет је ВЛАДИМИР ПУТИН”

Поделите:

Руски председник Владимир Путин представља највећу и најважнију претњу за безбедност света, чак већу него што је Исламска држава, изјавио је амерички сенатор Џон Мекејн.
– Мислим да Исламска држава може да уради страшне ствари. Али Руси су су покушали да униште основе демократије и промене исход америчких избора. Не видим доказ да су успели, али су покушали и још увек покушавају да промене изборе – рекао је Мекејн у интервјуу за Еј-Би-Си.

Како је додао, Руси покушавају да утичу и на исход предстојећих парламентарних избора у Француској.

– Дакле, ја видим Владимира Путина и Русе као највећи изазов који имамо – навео је републикански сенатор током посете Аустралији.

САД, према његовим речима, треба да одговоре Русији са санкцијама.

Vladimir Putin je Mekejnova omiljena meta

Он је говорио и о председнику Доналду Трампу за којег је рекао да га понекад чини “нервозним”.

Такође је навео да га брину наводи да је Трампов зет Џеред Кушнер, саветник у Белој кући, имао “тајни канал за комуникацију са Русијом”.

Џон Мекејн важи за једног од најрадикалнијих америчких сенатора, који се популарно називају “јастребовима”. Председник је Оружаног комитета Сената САД, а у својим јавним наступима не либи се да критикује управо Владимира Путина.

Амерички сенатор је у више наврата оптуживао Русију да њене ваздухопловне снаге, наводно, изводе у Сирији ударе на цивилну инфраструктуру, а не на положаје милитаната.

Мекејн такође жели да наметне нове санкције Русији због њеног наводног мешања у изборе у САД. Међутим, због недостатка доказа, почетком маја, Одбор за међународне послове Сената САД одбацио је нацрт нових санкција, што је разбеснело “јастребове” у Конгресу.

Танјуг

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here