Меморијална академија у помен на јасеновачке жртве

Поделите:

У Козарској Дубици вечерас ће бити одржана Меморијална академија „Небо тамно“ у помен на невине жртве убијене у усташком концентрационом логору Јасеновац и његовом највећем стратишту – Доњој Градини.

Меморијална академија, коју организује Спомен-подручје Доња Градина, традиционално се одржава уочи помена за страдале жртве усташког злочина-геноцида у концентрационом логору Јасеновац и његовом највећем стратишту Доњој Градини, са циљем да се злочин никада не заборави.

– Ове године академија носи назив „Небо тамно“ и реализујемо је у сарадњи са Српским просвјетним и културним друштвом Просвјета из Козарске Дубице, односно са Српским пјевачким друштвом „Вишњић“ и драмском секцијом – прецизирала је директорка Спомен-подручја Доња Градина Тања Тулековић.

Она је позвала све грађане да у што већем броју присуствују меморијалној академији, а сутра помену невино страдалим жртвама убијеним у концентрационом логору Јасеновац.

Меморијалној академији присуствоваће министарка просвјете и културе Српске Наталија Тривић.

Меморијална академија у Дому културе у Козарској Дубици почеће у 20.00 часова.

У Доњој Градини код Козарске Дубице сутра ће бити одржана централна манифестација поводом обиљежавања Дана сјећања на жртве усташког злочина – геноцида у концентрационом логору Јасеновац и његовом највећем стратишту Доњој Градини.

РТРС
Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here