Memorijalna akademija u pomen na jasenovačke žrtve

Podelite:

U Kozarskoj Dubici večeras će biti održana Memorijalna akademija „Nebo tamno“ u pomen na nevine žrtve ubijene u ustaškom koncentracionom logoru Jasenovac i njegovom najvećem stratištu – Donjoj Gradini.

Memorijalna akademija, koju organizuje Spomen-područje Donja Gradina, tradicionalno se održava uoči pomena za stradale žrtve ustaškog zločina-genocida u koncentracionom logoru Jasenovac i njegovom najvećem stratištu Donjoj Gradini, sa ciljem da se zločin nikada ne zaboravi.

– Ove godine akademija nosi naziv „Nebo tamno“ i realizujemo je u saradnji sa Srpskim prosvjetnim i kulturnim društvom Prosvjeta iz Kozarske Dubice, odnosno sa Srpskim pjevačkim društvom „Višnjić“ i dramskom sekcijom – precizirala je direktorka Spomen-područja Donja Gradina Tanja Tuleković.

Ona je pozvala sve građane da u što većem broju prisustvuju memorijalnoj akademiji, a sutra pomenu nevino stradalim žrtvama ubijenim u koncentracionom logoru Jasenovac.

Memorijalnoj akademiji prisustvovaće ministarka prosvjete i kulture Srpske Natalija Trivić.

Memorijalna akademija u Domu kulture u Kozarskoj Dubici počeće u 20.00 časova.

U Donjoj Gradini kod Kozarske Dubice sutra će biti održana centralna manifestacija povodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtve ustaškog zločina – genocida u koncentracionom logoru Jasenovac i njegovom najvećem stratištu Donjoj Gradini.

RTRS
Podelite:

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here