МЕРКЕЛОВА ПОБЕСНЕЛА: Вашингтон нема права да ради Унији оно што је Унија урадила Србији!?

Поделите:

Две године након што је учинила све да не дође до реализације пројекта “Јужни ток”, немачка канцеларка Ангела Меркел нашла се у сличној ситуацији у којој су тада биле балканске државе.

Немачки канцелар Ангела Меркел придружила се критикама на рачун нових антируских санкција које је одобрио амерички Сенат.

Коментаришући тачку по којој ће бити кажњене и европске компаније које учествују у заједничким гасним пројектима са Русијом, Меркелова је рекла да Вашингтон нема права да се меша у европску енергетску политику.

Меркелова се тако придружила сада већ бројним гласовима из Уније, који су исказали своје отворено противљење новом пакету антируских санкција, које су, како делује, пре свега орјентисане на заустављање пројекта “Северни ток 2”.

Како је навео представник за медије немачке канцеларке Стеван Сејберт, став Ангеле Меркел је сагласан јуче исказаном ставу аустријског канцелара Керна и немачког шефа дипломатије Габријела, чију заједничку изјаву можете да прочитате ОВДЕ, да се одлука америчког сената, најблаже речено, може назвати “зачуђујућом”.

Он је нагласио да је нарочито чудно у свему томе, што ће европске компаније бити кажњене због наводног мешања Русије у америчке изборе.

– То се не сме догодити! Ми, генерално, одбацујемо све санкције које имају екстра-територијални ефекат, односно утичу на треће земље, нагласио је Сејберт.

Амерички Сенат донео је у среду одлуку о прошурењу санкција Русији. Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Поделите:

2 Коментари

 1. Меркелова греши. Вашингтон има сва права да са Немачком поступа и горе него са Србијом јер је Немачка то тражила.
  Ако је главни баја у Србији АВ онда је главна у немачкој Меркелова.
  Главног бају у Србији САД могу да треирају васпитно само с леђа а гђу Меркел са свих страна.
  :)))

 2. Види види Маркале хануме, она би да ући баба како се ђеца правееее што би реко Изет загонђия. Стара љубав заборава нема па ко вели уз помоћ Кремља да га метнемо Америци, наша технологи а ваше сировине а ви само по водки и лагодна жизњи до пропасти. То е Шевкия Шедер конто, али се преконто, ради гуза ко медуза, каубоии су много сурови, никада не знаш са ког кука повлаче и опале. Ай што опале, него натежу иксана.
  Никада и никада, па и по цену смака света неће Германе и Яапанце пустити “са узде”. Када и када е Вуле ово писао на “Видовдан”? Нисте имали слуха, немате га ни данас него блеиите у епском десетерцу, играте се са ватром, само миг и плану Рашка, Войводство.
  Шућур Алаху, они га ни у камионима нису у стању допремити до Сербие. Йел тако болан Изете, реци поштено, Тите ти твога? Аферим Вуле, дина ми мога, рхметли дедо ми е биио у ћетницима само тишу – мишу, али факат я заволиио Тита дао нам велико “М”. Знаш ли ти болан Вуле шта то знаћи? Знам Изете, дао е “М” и на Вардар, и “Ц” на Цетиње, ђе су србске све Светиње, надвладаже аветиње. А што прђе, да не може, немере (босански) грђе. Како грђе превеси на босански? Ружно рецимо. Ма йок, некакоо ми сувише мехко, бетерлук е права реч.
  Па добро Вуле, какве везе сва ова прича има са госпођом М? Има, има, има ватре има дима, има нешто малаааа моя у твоиим очимааааа. Молила си Америку, да ти шићар дааааа…па да се(је)беш што е српско за времена свааааа. Злато, сребро, дияаманте много волиш тииии…би да мунеш наша жита то већ виде свииии.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here