Месић прети Српској пресецањем коридора: Додик одговорио у свом стилу

Поделите:

Некадашњи председник Хрватске Стјепан Месић изјавио је да уколико би дошло до отцепљења Републике Српске а, председник Милорад Додик предузима све да би се то догодило, одмах треба пресећи коридор и то би, каже, било за пар сати готово.

Месић је за Дневник Д рекао да је Додик на власт дошао као велики критичар Слободана Милошевића, а да је потом променио свој правац политичког деловања.

„Ја мислим да он (Додик) искрено верује да БиХ може да се подели и да у том смислу он све предузима. Међутим њега ће време разуверити као и многе друге. БиХ је недељива и на овом простору та архитектура је до краја завршена, према томе сватко ко троши енергију и средства на неоствариве циљеве чини глупости“, рекао је Месић и додао:

„Када би неко отцепио део Босне и Херцеговине, да се ја питам, пресекао бих коридор и то би било за пар сати готово“, рекао је Месић.

Додик у свом стилу

Председник Републике Српске Милорад Додик поручиоје данас да је „умишљени миротворац Стјепан Месић опет обукао усташко одело које навлачи по потреби и само када треба да напада Србе и Републику Српску или држи усташке говоре по Аустралији“.

Додик је то рекао у одговору на Месићеву изјаву „да би одмах требало пресећи коридор кад би Република Српска покушала да се отцепи и да би то било готово за пар сати“, преноси РТРС.
„Тај политичар, који је део прошлости у сваком смислу и који је већ дуги низ година остављен на сметлишту историје, у чијој глави очигледно влада олуја, би поново да ратује и пресеца коридоре и призива НАТО“, рекао је Додик.

Према речима Додика, пошто се БиХ и у међународним политичким круговима све више спомиње „као њен пропали експеримент“, српски народ, који изнад свега цени слободу, једноставно не сме да допусти да доживи потоп у пропалој заједници.

„Зато и мислим да је при таквом стању ствари рационалан дијалог о могућем мирном разлазу најбоље решење за све у БиХ“, рекао је пДодик.

Он је констатовао да заговорнике ратне опције, попут „једног од гробара бивше ?угославије – Месића“, на сву срећу нико ништа и не пита, нити било ко држи до његовог мишљења.

„А што се тиче Месићевог истомишљеника Валентина Инцка и његових снова, поручујем му да иде у своју земљу и тамо сања, јер не знам шта ће више овде“, закључио је Додик.

Поделите:

1 COMMENT

  1. Preseci koridor i sta onda, pobiti milion i dvesta hiljada Srba u Republici Srpskoj? Nije ti ovo 1942 ustaso i ratni zlocincu. Hrvatska je vec dva puta izvrsila agresiju na Republiku Srpsku i pokusala istrebljenje prekodrinskih Srba: u Drugom svetskom ratu i devedesetih – vise nece moci, cekamo vas spremni. Republika Srpska je rezultat demokratske zelje prekodrinskih Srba za slobodom, i oni su uvek bili vecina u BiH a apsolutna vecina na 70 % teritorije. Visok prirodni prirastaj Bosnjaka ne znaci da mogu da prisvajaju tudja imanja i ognjista: mogu da se namnoze da ih ima ko u Bangladesu, to nece nista da im znaci, zna se cije su koje teritorije. Proterali su Srbe iz urbanih sredina, sa poseda stostruko skupljih nego golih brda koje smo mi dobili, al nije bitno: Republika Srpska kolika je tolika je nasa je, bitno je da smo sa Hrvatima i Bosnjacima raskrstili. A tebi je mesto u zatvoru da odgovaras za govor mrznje i zlocine pocinjene devedesetih.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here