Мештани о ЦГ плажама: Поглед на спуштене сунцобране и празне лежаљке “убија на месту”

Поделите:

Шпиц туристичке сезоне на црногорској обали Јадрана никада није изгледао као ове године. У периоду између 15. јула и 15. августа на плажама у Црној Гори нема места шибица да падне, а сада се тамо ређају апокалиптичне сцене.

Фотографије које смо добили од наших читалаца говоре оно што њихове речи не би могле довољно да опишу. Никада празније плаже у Kотору, Будви, Сутомору, Бару, Херцег Новом, Петровцу изгледају као да је њима прошао тајфун.

Осим огорчености због финансијски пропале сезоне, наши саговорници посебно су револтирани чињеницом да ће коронавирус оставити далекосежније последице, па су многи мештани у недоумици шта даље да раде и чему могу да се надају у будућности.

Kао да је зима
“Никада није било да сунце овако јако пече, а да живе душе нема на обали. Kао да је зимски период. Ми смо на овакве слике навикли, али тек тамо од новембра. Да ми је неко причао да ће крајем јула, на прагу августа бити оваква пустош, никад му поверовао не бих”, прича за Нова.рс Миљан Ђокић, из Будве.

Он признаје да је претходних година гужва умела да му засмета, а сада би, како истиче, дао све на свету да опет све буде као некада.

“Тужно све изгледа, јад и беда. Поглед је страшан. Најгоре је што дан за даном пролази, а ништа не може да буде боље. Пешкири и лежаљке стоје, а никог на њима. Шибицу ниси могао да бациш прошле године у ово време на плаже, а погледај сада. Ово је да човек не поверује”, тужно констатује наш читалац.
Апокалипса на делу
Ни у другим приморским местима слика није другачија.

“Сигурна сам да ћемо ситуацију са короном памтити док смо живи. Права апокалипса. Толики народ без посла и толико света који не може да нам дође. Мораћемо да тражимо друге послове, а неки су се већ увелико запослили ван туризма”, објашњава читатељка Нина која нам је послала фотографије из Петровца.

Додаје да су све наде изгубљене да ће се десити чудо које би ођедном оживело обалу макар у августу.

“Нема од тога ништа, све вам слике говоре”, наводи Нина.

Поглед који убија
Ни закупцима делова плаже који од тога током врелих летњих месеци живе нимало није лако. Стеван Војиновић, нам прича да поглед на спуштене сунцобране и празне лежаљке “убија на месту”.

“Мештани се шале да сад има места за њих колико хоће, али заправо су у тешкој муци и огромној депресији. Ближи се август, време када цела ривијера живи 24 сата дневно, а ово је трагедија”, искрен је Стеван.

Саговорник нашег портала каже да се сваког дана пита како ће изгледати лето 2021.

“Не знам шта ће бити следеће године. Црна Гора живи од туризма, мораће нешто држава да решава, нема друге”, закључује овај Будванин.

Nova

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here