МИЋА МЕГАТРЕНД: Сам себи се чудим како сам у то улетео! Није имао ни 7.500 динара за нотара?!

Поделите:

Све ми је пресело и не пада ми на памет више да продајем. Универзитет остаје у мом власништву све док мрдам! Нот фор сејл, што би моји Зајечарци рекли – открио је Јовановић

БЕОГРАД – Власник приватног Мегатренд универзитета у Београду Мића Јовановић, познат у народу као Мића Мегатренд, јутрос је уживо у телевизијском јутарњем програму потанко објаснио шта се све догађало у вези с продајом универзитета Мегатренд и како је уопште дошло до продаје.

– Преговори су трајали више од годину и по. Видели смо се неколико пута а 11. новембра ми се јавио и рекао да сад имамо уговор – рекао је Јовановић.

– Потписали смо 25. новембра, а моја обавеза је била да предам 100 одсто власништва иако је он тек у јануару требало да плати – рекао је Мића Мегатренд.

– Одлука да продам била је што сам се мало уморио од универзитета јер то траје већ 30 година, колико га и градим и колико трају и сви проблеми у вези с тим, а сам повод да продам била је негативна кампања против универзитета која је почела још у јуну. Исфорсирано је било то да предам 100 одсто универзитета а да добијем паре за само половину његове вредности – открио је Мића Мегатренд јутрос зором уживо у јутарњем програму ТВ Пинк.

– Нисам узео ни депозит, ни капару. Тешко је било извући од њега било шта а довела га је моја стара добра пријатељица коју знам већ 30 година и то по препоруци као великог бизнисмена… Сви су ми причали да дугује, видео сам из медија и за кирију, али био сам у паници – рекао је Јовановић и додао да му је поменута пријатељица после свега рекла: “Видела сам све. Ако ти треба нека помоћ, ту сам али ту нема помоћи, плашим се, кад је реч о господину Ђорђевићу.”

– Ово је мој један велики фијаско… Ја се сам себи чудим како сам у то улетео. Више од 40 година бавим се бизнисом, универзитетом и образовањем, сам себи покушавам да објасним… – рекао је Јовановић додајући да је свестан да му народ не верује јер ни он не би веровао кад би овако нешто гледао али додаје да говори само истину.

Бежи од њега, било је оно што сам чуо од свих, био сам измучен разним нападима и проблемима, хтео сам да продам, одем и пензионишем се и да мало уживам у плодовима свог тог рада – додао је он и онда открио и следеће: “Ја од државе ништа нисам тражио, тражио сам помоћ из фондова, од банака и пријатеља из крупног бизниса. Нажалост, нико није хтео. Говорили су ми да немају, да је лоша ситуација и дигао сам руке. Од државе ништа нисам тражио, а и да сам тражио разапели би на крст и мене и државу – рекао је Јовановић.

Очи у очи са Ђорђевићем у канцеларији

На питање како је изгледао њихов разговор кад је Мића Мегатренд јуче ушао у своју канцеларију на свом универзитету у Новом Београду, Јовановић је рекао: Ћутао је човек на свако моје пословно питање.

– Отишао сам јуче око 11 и на свако моје питање је ћутао… И за плате и за уплату ануитета од 72.000 евра… Замолио сам га да напусти канцеларију… Што се мене тиче уговор је раскинут. Рекао сам му да у понедељак у 16 дође сам или са адвокатом и рекао сам му дословно: Дођи да једнострано ракиснем уговор или дођи да се пријатељски растанемо и и спразумно раскинемо уговор – открио је Јовановић.

На питање да ли се сели у Kан, одговорио је да, али не онако како је мислио.

– Мислио сам да мало ставим руке под главу, да пишем књигу, дођем да одржим неко предавање… Све ми је пресело и не пада ми на памет више да продајем. Универзитет остаје у мом власништву све док мрдам! Нот фор сејл, што би моји Зајечарци рекли – открио је Јовановић.

– Направио сам велику глупост. Сад прво консолидација, мада нисмо у великој кризи, кредит је мали, а први задатак је новац за плате, рекао сам професорима добиће на гомили сва дуговања до 31. децембра – казао је Мића Мегатренд.

На самом крају открио је и детаљ из канцеларије нотара код ког је са купцем Ђорђевићем отишао да овери купопродајни уговор.

– Дотад нисмо видели ни евра од њега. Обичајно право је да купац плати накнаду нотару која је била смешна – 7.500 динара, а онда је он почео да пипа по џеповима и каже имам ту неке евре, а ја му кажем хајде да се не брукамо, извадим те паре из џепа и платим – препричао је незамисливу ситуацију Јовановић и одговорио на питање како је могућа тако мала нотарска тарифа на уговор од 56 милиона евра кад људи за купопродајне уговоре плаћају огромне накнаде нотарима.

Курир

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here