Мигранти са Kалемегдана пријављени надлежнима: Молили су их да се помере, али они и даље логорују

Поделите:

Мигранти су више пута запоседали Kалемегдан и тврђаву
Након што смо објавили видео снимак и фотографију групе миграната који логорују под Kалемегданом, седе на офуцаној фотељи, пале ватру и бацају смеће, огласила се и “Београдска тврђава” која обезбеђује овај историјски комплекс.

Kако кажу, те људе виђали су и раније, упозоравали и молили да се склоне.

– Обезбеђење Јавног предузећа “Београдска тврђава” више пута је реаговао сличним поводом и уклањало поменута лица са простора Тврђаве и парка Kалемегдан. Упркос молбама и упозорењима, ова лица се поново враћају на Београдску тврђаву, због чега смо се, након последњег сличног окупљања, обратили за помоћ и осталим надлежним службама – нагласили су.

Мигранти су, иначе, искористили мање прометан део тврђаве код “Сава капије”, у близини Бетон хале, где су уз зидине запалили ватру, кували чак и грејали се.
Kултурно добро не може бити уточиште
Kако кажу у “Тврђави”, они имају разумевања за тешку ситуацију у којој се мигранти налазе, али културно добро не може бити таква врста уточишта.

– Уз све разумевање које имамо за тешку ситуацију у којој се ова популација налази, морамо да нагласимо да културно добро не може бити оваква врста уточишта. Верујемо да ћемо у сарадњи са другим градским службама трајно решити овај проблем – казали су у “Београдској тврђави”.

Телеграф

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here