Михаило Меденица: Зашто издају називате „правно обавезујућим документом“?!

Поделите:

Зашто издају називате „правно обавезујућим документом“?!

Kоје то право имате да издате и напослетку признате Kосово и Метохију и коју то обавезу, осим од Бога дату, да то никада не учините јер, понављам и довека ћу- Kосово и Метохија су нафора сваког Србина! Једнако рођеног, још нерођеног, умрлог, верујућег, неверујућег, јер Господ верује у нас и када ми не верујемо у њега, а Господ је, знате ли, себи и овом великом народу скућио светиње на Kосову и Метохији да вазда зна куда ће стићи и када не зна камо иде, да душа законачи и када тело нема где, да васкрсава сваким новим јутром и кад му се учини да је живот тек тескоба пуста!

Телалите како је време да раскрстимо с митовима не схватајући, сираци тужни, да нема опсенијег мита до вас и да „унутрашњим дијалогом“ служите литургију себи на ливади јада, чемера и ништавности- мрски и ветрометини што бије о та клепала саздана од дасака потонулих лађа које упорно покушавате да поринете!

Ваши су корени ко у маслачка, лако вам је запатити се било где, ено вас поља пуна у немилу и недрагу, а дали сте себи за право да затирете корење векова!

Не може се шупљом главом о пећки шам- дуд, пасти неће а звониће главе јауком нечовештва и засмрдеће стопе нељуди…
Kажете, то ће бити крајњи услов за улазак Србије у ЕУ? До јуче сте говорили како нико не условљава признање Kосова (вазда изостављајући да додате и оно Метохија, јер опомиње, обавезује, пара душу на пола…) зарад чланства у тај путујући циркус где нас чекају раширених руку како би славодобитно најавили нову атракцију: “А, сада, поштовани гледаоци- Србија као последња дресирана мечка Европе! Приђите, ударите је, шутните, пљуните у лице- неће вам ништа, дали смо јој флашу пива за Kосово и Метохију, видите како се тетура ко прецвала ку.ва након напорне ноћи…”!

Чему уопште чланство ако нам ваља рашчланити се пре тога?!

Верујете ли да ћемо бити ишта друго до крпаре о које ће брисати земљу с гробова које издајете, пошто претрче преко њих терајући припиту мечку у трк и довека је плашећи решетом?!

Чега ћемо то бити равноправни у туђини када се на своје осећамо туђим?!

Верујете ли, заиста, да ће нас икада примити у то братство једнаких и оних на које једнаки подигну ноге да одморе, ко на шамлицу..?
Заиста верујете да ћете издајом Kосова и Метохије сачувати ресто Србије?!

Верујете ли да без Kосова и Метохије постоји Србија, без као попаран географски појам, као лист лесковине кад га отргнете пошто велика нужда потера у омаре?!Мислите да будућности требамо као просац који је по младу дошао уз сватове од сенки и приказа, с буклијом отрова и жучи да наздараве док уместо јабуке гађају коју преосталу српску главу…

Јесте ли, на послетку, питали народ жели ли у ту унију горопади, или је сасвим довољно да ви “унутрашњим дијалогом” одговорите на питања која не желите да чујете?!

Дакле, зашто издају називате “правно обавезујућим договором” кад права немате да обавезујете Србију ни на какав договор с пролазношћу, мимо оног који има с вечношћу?!

Не заваравајте се да Србија постоји без Kосова и Метохије!

Постојаће само потрган географски појам који ће временом бледети, чилети и нестати као пламен воштанице!

Упаљене за душу свима који су дали животе за Kосово и Метохију, Србију васцелу, као и за опрост греха вашег неопростивог!

Ако већ треба да раскрстимо с митовима- раскрстимо с тим о Европској унији!

На Kосову и Метохији нам је и колевка и гроб, а у тој унији- поводац, брњица и флаша пива, па мечко играј…
Дајете стожину за корбач, убеђени да смо сми “правно обавезујуће будале”!

Дајете праг да бисмо сутра питали можемо ли да прекорачимо?!

Отимате мајци дете да би сутра могла да му постане хранитељ, ако испуни услове!

Правно обавезујуће, разуме се…

(Двауједан)

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here