Милан Вукелић: За пола века Европу ће преплавити 75 милиона муслимана

Поделите:

Исламизацију подстакао пад наталитета у најразвијенијим земљама. Шредер 2011.“увезао“ 11.000 Индуса да попуне радна места у ИТ сектору

ДA би Европа задржала свој идентитет,пред најездом исламизације, хитно мора повећати наталитет, а за повећање наталитета битна је и религија. Што је религиозност присутнија, наталитет је већи, а што је економски развој већи, наталитет је мањи уколико је тај развој праћен атеизмом.

 

Ово је Милан Вукелић, докторанд Факултета политичких наука у Београду,поручио на трибини „Исламизација Европе – мит или стварност” одржаној у среду вече у Културном центру Новог Сада.

На почетку предавања, Вукелић је казао да се Европа од свог настанка суочавала са бројним турбуленцијама и ратовима које су на њу оставиле различите последице. Упркос томе, она је имала довољно снаге и мудрости да се избори са свим невољама и да данас постане најсавршенија цивилизација за живот.

-Данас се Европа суочава са можда и највећим проблемом, а то је масован прилив миграната који прете да потпуно исламизују стари континент. Исламизација Европе апсолутна је стварност, дешава се великом брзином пред нашим очима и како ствари стоје, ми нисмо способни да се с тим изборимо – рекао је аутор трибине.

Томе у прилог говоре и резултати угледних истраживачких центара по којима је 2016. године у Европи било 4,9 одсто муслимана (25,7 милиона). Највише их је у Француској (5,7 милиона), затим у Немачкој и Британији. Истраживачи су упозорили да ће у најблажем случају у Европи за 50 година живети 35,7 милиона муслимана (7,4 одсто). У случају високог нивоа миграција, Европа ће имати 75,5 милиона муслимана, што је 14 одсто од укупног европског становништва.

Објашњавајући узроке масовне исламизације Европе, Вукелић је рекао да је то изазвао један од горућих европских проблема – недостатак радне снаге проузрокован падом наталитета у најразвијенијим европским земљама када се Европа константно економски развијала и вапела за радном снагом. У почетку су долазили Европљани и радници са Балкана, али се показало да то није било довољно. Према истраживањима, у наредних 50 година Европа ће морати да увезе више од 35 милиона радника.

Још 2011. године немачки канцелар Шредер је на једном самиту изјавио да његова држава под хитно мора увести 11.000 радника махом из Индије како би попунила радна места за ИТ сектор. У супротном, Немачка више неће бити конкурентна у том сектору. Европски статистички завод наводи да је у 2015. и 2017. години на територију ЕУ ушло 2,4 милиона миграната, а годину дана доцније два милиона. Половину њих примила је Немачка.

Последица исламизације Европе је и тероризам, али Ислам је религија која не подржава тероризам. Међутим, чињеница је да су највећи број терористичких напада извршиле исламске екстремистичке организације, првенствено Исламска држава и Алкаида. Од 2014. до 2016. године у Европи је извршено 273 терористичка напада што је више него свих претходних година укупно.

УПОЗОРЕЊЕ ДАЛАЈ ЛАМЕ

ВУКЕЛИЋ је подсетио да је недавно чувени тибетански лидер Далај Лама, симбол толеранције, показао своју бојазан да ће Европа, уколико не реши проблем миграната, врло брзо постати исламска.

KCNS

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here