Mile Bajšev: Mitropolit Amfilohije da se ugleda na patrijarha Pavla – ako i otmu imovinu neka ostane Srbin!

Podelite:

Imovina, vera, jedinstvo, duh

U Crnoj Gori bi veliki Trojičidanski Sabor Srba . Bilo je mnogo Srba ,ne znam dal bi i Crnogoraca. Povod je neka izjava Milova kako će zakom da oduzme imovinu Srpskoj Crkvi i pripiše je Crnogorskoj državi ,mitropolit Amfilohije se tome usportivi,izjavama. Al moje zapažanje je da je mitropolitu Amfilohiju govoreno šta će antisrpska vlast činiti u Crnoj Gori,još u ono vreme kada je Momir bio jak i sukobljavao se sa Milom,sećate se toga?Tad se lomilo da li će pobedtiti Momir ili Milo,srpstvo ili crnogorština Sekule Drljevišća…nije slušao mitropolit a Momir je čvrsto bio Srbin. Momiru mitropolit i neki drugi uvek spočitavaše da je imo komunističko poreklo…ne znam što to ne spočitavaše Milu?Isto tako često to spočitavaše Slobodanu.Mnogi episkopi koji učestvovaše i govoriše na Saboru u Podgorici su mnogo puta delovali protiv vlasti u Beogradu sa uvek istim obrazloženjem da je komunjarska…nikad mi nije bilo jasno kako sa takvom strašću ne delovaše protiv vlasti u Podgorici, Skoplju…valjda tamo sedeše neki koji nemaše takvo poreklo .

Da li će neki Sabor Srba uticati na to da Milo ne otme imovinu? Neće. On ima zadatak, taj zadatak ide iz američke duboke države i Vatikana. Isto to smo videli u Ukrajini, i videćemo na svim teritorijama koje su pod jurisdikcijom Srpske Pravoslavne Crkve a nisu u Srbiji.

E sad ako i otmu imovinu, pa šta?Otimali su i posle 1945. ali je Crkva opstala. Ni sada nije bitna imovina bitno je da mitropolit Amfilohije ostane Srpski! Pa i po cenu da ide skromno kao pokojni Patrijarh Pavle, a i Mitropolit je ipak monah i zakle se na siromaštvo. Jer siguran sam da Patrijarhu nikad ne bi bila bitna imovina nego vera.

I zbog toga se i nadam i molim da će Mitropolitija Crnogorsko Primorska ostati u bratskom jedinstvu Srpske Pravoslavne Crkve, i da nikome neće pasti na pamet da je odvaja iz jedinstva.

Mile Bajšev

Podelite:

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here