Milica Zavetnica udarila po Kokanu Mladenoviću

Podelite:

Skandalozne izjave antisrpskog reditelja Kokana Mladenovića o ,,srpskom zlu” i nazivanje srpskih žrtava ,,velikom laži” nisu prošle neprimećeno kod članice predsedništva i portparolke pokreta ,,Zavetnici”, Milice Đurđević Stamenkovski. Njeno saopštenje prenosimo u celosti.

Besramni antisrpski reditelj Kokan Mladenović, na američkoj imperijalističkoj TV N1 kaže da su Srbi radili monstruozne stvari u proteklom ratu i da je njega sramota što nismo iskoristili presude u Hagu „da operemo svoj obraz“.

Zadojen mržnjom prema sopstvenom narodu on izjavljuje da Srbi nisu prošli proces denacifikacije, ali naravno novinarka ga ne pita kakve veze srpski narod ima sa nacistima, osim što je preko milion Srba stradalo od fašista i nacista u Drugom svetskom ratu?!

Kaže da kao mehur od sapunice raste laž da su Srbi žrtve rata. Za njega je laž činjenica da Srba više nema u Sarajevu gde je pre rata živelo 160 000, ili da je u Kninu bilo preko 95% Srba, a danas ni 20%, ili da su Srbi kao većinsko stanovništvo na KiM višedecenijskim nasiljem svedeni na zajednice u enklavama. Za Kokana su laž i Oluja, Bljesak, logor Lora, ubistva porodice Zec i Olujić, zločini u Vukovaru, Gospiću, Pakračkoj poljani, Sisku…

Setimo se samo zločinca Branimira Glavaša koji je u Osijeku primoravao Srbe da piju tečnost iz akumulatora. Pre nekoliko godina javio se fotografijom sa odmora – pije vino iz boce sa Hitlerovim likom. Nazdravlja svojim ustašama koji i dalje marširaju Hrvatskom.

Reditelj misli da su Srbi sami izrežirali „žutu kuću“ u Albaniji i hipnotisali Dika Martija da napiše izveštaj o vađenju organa. Verovatno su likovi poput Ramuša Haradinaja, Agima Čekua i Hašima Tačija plod srpske fikcije.

Srbi su, prema Kokanovom tumačenju, izmislili i da su bande Nasera Orića ubile preko 3 300 ljudi u Srednjem Podrinju. Iz njegove istorijske vizure može se zaključiti da smo Arhangele sami zapalili, Bogorodicu Ljevišku i još preko 30 hramova smo srušili mi, Hram Hrista Spasa i Samodrežu u javne toalete i smetlišta pretvorili su zli Srbi…Ko je ruinirao groblja i spomenike svojih predaka nego njihovi srpski potomci.

Kokan pokušava da nam kaže da su Srbi monstrumi, dok u Prizrenu, gradu koji je odisao srpskom istorijom, živi samo jedno srpsko dete. Kaže da smo od Haga stvorili “ bauk“, a u tom istom tribunalu nijedan Hrvat nije osuđen za zločine nad Srbima, dok je Srbima dodeljeno preko 1. 400 godina robije.

Kokan Mladenović optužuje Srbe da su nacisti, a koristi iste termine i teze o Srbima kao zločincima koje je nedavno pred beogradskom publikom izgovarala Herta Miler – ćerka naciste CC-ovca.

Izdržao je ovaj narod udare imperija, osvajača, silnika, ali nikada nisam čula ovoliko ostrašćen izliv mržnje prema svemu što je srpsko. Valjda je ljut na Srbe što nisu aplaudirali njegovoj rediteljskoj lakrdiji u kojoj Koštanu igra muškarac, a jedan srpski klasik ce izvrgava ruglu.

Kaže da je Srbija Severna Koreja, a nema zemlje na svetu u kojoj bi bilo dopušteno da bilo koji javni radnik na televiziji ovako govori o svojoj državi i narodu.

Kad smo kod sramote, Kokane Mladenoviću, sramota me je što smo uopšte, dozvolili da ovakvi poput vas uzurpiraju srpski kulturni prostor.

Izvor: govorisrbija.rs

Podelite:

3 Komentari

  1. Od Čiča Ilije do Kokija. Kakav kulturni iskokorak. Još Marina Abramović da napravi rimejk Kosovskog boja i bićemo avangarda za “zapad”.

  2. Ovo je svojevrsna HRONOLOGIJA BEŠČAŠĆA ovog čoveka,kome izgleda nestaje umetničke inpiracije ,zato radi Reviziju srpske istorije,koju ili nezna očigledno ili još gore namerno iskrivljuje!Koji su mu motivi ,to on najbolje zna!

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here