МИЛО: “У Београду се води хајка против нас и то вам овог пута НЕЋЕ ПРОЋИ”

Поделите:

Црногорска владајућа Демократска партија социјалиста тврди да Срби у тој држави никада нису били, нити ће бити угрожени, али да се из Србије води кампања против Црне Горе, те да ће држава Црна Гора “адекватно одговорити на провокације”.

На изјаву шефа српске дипломатије Ивице Дачића да Србија и његова СПС са забринутошћу гледају на серију потеза званичне Подгорице, у којима се, како је истакао, јасно могу препознати тортура и дискриминација над грађанима Србије у Црној Гори, као и над Србима у тој земљи, реаговао је функционер ДПС Обрад Станишић.

Он је, како је пренела РТЦГ, рекао да се “ових дана не случајно води права хајка, што у Србији, што у Црној Гори, а све везано за наводну угроженост Срба у држави Црној Гори”.

Станишић каже да грађанима Црне Горе који се залажу за добробит и просперитет своје државе “никад права неће бити угрожена”, али да “има и оних који сва права у Црној Гори уживају, а итекако се боре да Црне Горе не буде као државе” и да “потпомогнути са менторима са стране покушавају да угрозе темеље Црне Горе”.

Додаје да то “овог пута неће проћи” и да ће “држава Црна Гора адекватно одговорити на ове провокације”.

Из владајуће странке су поручили и да је Црна Гора независна и никад се више, кажу, о њеној судбини неће одлучивати ван њених граница, пренео је РТЦГ.

Иначе, на изјаву Дачића већ је реаговао премијер Душко Марковић оценом да је изјава шефа српске дипломатије “нетачна и непристојна”.

Дачић је критиковао положај Срба у Црној Гори након разговора са лидером опозиционе Нове српске дипломатије, чланице Демократског фронта, Андријом Мандићем.

Блиц

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here