Миломир Марић: “Аркан ми је рекао да је убијао за Тита. Мислио је да је нови Мустафа Голубић”

Поделите:

“Причао ми је како је ишао по иностранству, да убија људе у име Тита и партије, баш као овај мој у фељтону. Питао сам хоће ли то да ми исприча и он каже – хоће. Међутим, после је вероватно питао ове своје из Удбе и они су му рекли да се не зеза”

“Причао сам већ више пута како ме је Аркан осудио на смрт и како смо се мирили”, подсетио је у интервјуу за Недељник новинар Миломир Марић, а потом је и испричао како се упознао са Жељком Ражнатовићем Арканом.

“Те 1983. године када је био отворен ноћни клуб ‘Амадеус’, ја се појавим ту и на вратима неки човек у белом оделу. Тад је излазио фељтон о Мустафи Голубићу који је путовао по иностранству и убијао разне људе, Троцког рецимо, у име Kоминтерне. И мени човек прилази и каже: ‘Добро вече, ја сам Мустафа Голубић.’ То је био Аркан.

Причао ми је како је ишао по иностранству, да убија људе у име Тита и партије, баш као овај мој у фељтону. Питао сам хоће ли то да ми исприча и он каже – хоће. Међутим, после је вероватно питао ове своје из Удбе и они су му рекли да се не зеза.

Kад ме је осудио на смрт, па кад смо се мирили, седели смо, а ја сам научио напамет све људе које је убио. И ја искористим прилику да га питам. А он ме гледа као да никад није чуо. Питао сам га како је носио плетену капу, па су после “Тигрови” носили те плетене капе, као што је он на крову неке куће кад је убио тројицу Албанаца. Ништа…”, испричао је Марић.

Он је у интервјуу са “младим Марићем”, који је објављен у актуелном броју Недељника (од четвртка 2. новембра), испричао како су крајем осамдесетих и почетком деведесетих година прошлог века криминалци постали хероји новог доба, и у њговим причама преузели место главних јунака од старих револуционара, комунистичких генерала, народних хероја, голооточана…

На наше питање да ли је био фасциниран тим ликовина, он је рекао:

“Па не… Kао што је фасцинација криминалаца интелектуалцима, и сваки човек мисли да је његов живот роман и да треба неко да га опише, тако је и фасцинација књишких људи који немају храброст да упознају те ‘људе од дела’.”

 

 

 

Недељник

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here