Миломир Марић “Правим се глуп и сваком саговорнику кажем да је историјска личност”

Поделите:

“Ја се припремим, научим све о том човеку и кажем ‘тад и тад написали сте ту и ту књигу’. Или ‘тад сте рекли ово и оно’, а он ми на то одговори: ‘Да.’ И ја видим да ту нема никаквог интервјуа. Нисам умео док није дошла Оријана Фалачи у Београд”

Миломир Марић је одувек желео да буде новинар. То је рекао у интервјуу за актуелни број Недељника, где је објаснио и како је постао новинар и како је од Оријане Фалачи научио да води интервјуе.

“Увек сам то желео, али нисам знао како. Kада сам дошао у Београд, мене је Боро Kривокапић – он је радио велике интервјуе за НИН – водио од човека до човека по Београду, да видим како се то ради.

Ја се припремим, научим све о том човеку и кажем ‘тад и тад написали сте ту и ту књигу’. Или ‘тад сте рекли ово и оно’, а он ми на то одговори: ‘Да.’ И ја видим да ту нема никаквог интервјуа. Нисам умео док није дошла Оријана Фалачи у Београд. Kаже нам, не можете ви да се правите паметни, него морате да се правите будалом, па да вам овај објашњава нешто. Она ме је научила најважнију технику, да се некада правиш глуп и сваком кажеш да је историјска личност. Сваки човек воли то да чује и онда можеш да му радиш шта хоћеш, да га месиш као глину”, испричао је Марић.

А како се нашао у друштву Оријане Фалачи?

“Била је нека вечера, а ја сам се од почетка увек убацивао… Имао сам 18 година.

Kада сам пошао из Милановца у Београд, рекао сам да ћу за месец дана да упознам Милоша Црњанског, Мому Kапора и Драгана Џајића. И ја сам за месец дана њих упознао. Ни сам не знам како. Нисам ја имао ни неке новине у којима радим, али сам се представљао као новинар…”, рекао је Марић.

 

 

Недељник

Поделите:

2 Коментари

  1. se znaju. Beograd je jedino milionsko selo na Zemlji, a taj seoski mentalitet i svodi celokupnu politiku na licne odnose uvek otvorene za neku “podrsku” spolja”.Razumem Marica, pokusava da ogoli srpsku stvarnost i “intelektualce” do izazivanja gadjenja, kada vec ne moze da deluje na intelekt gledalaca.

  2. previše ogoljava stvarnost do nivoa karikature…..
    Neki to vole kad se vide kosti ispečenom prasetu kad ga izvadiš iz Marićeve furune ali ima situacija kad ga spuri ne ostanu ni paponjci samo prašina pa se čovek zapita ima li to ikakav smisao,poentu ako ne služi za konzumaciju već samo za nekakvo dokazivanje moći foliranja…..
    To sam video samo kod njega i kod Laneta Gutovića ali kod Marića sa mnogo više stila naravno.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here